söndag 17 januari 2021

Våldet och morden blir värre

UPPDATERAT

 I Stockholm mördades en man i 40-årsåldern i går i Märsta i en skjutning. En kvinna i 80-årsåldern anhölls för mord på en man i samma ålder i Mälarhöjden i Stockholm. En "familjetradgedi" som det brukar heta. Och en kvinna sköts i huvudet av en man i Gustavsberg i Hamnen i en lägenhet i går. Hon lever dock med livshotande skador. Mannen är gripen. Våldet är stort och vad beror det på? Jo det är rätt riskfritt att begå mord eller mordförsök. Det är 52 mord ouppklarade bara i Stockholm under de senaste fem åren. De morden kopplas till kriminella miljöer. 

Men våldet gör att rädslan och skräcken breder ut sig i resten av samhället också. Det märks även genom att detta inte får omtalas särskilt mycket. Pressen ökas på så vis för att prata hjälper. Tystnaden blir större för att människor är rädda. Och när landets statsminister fånar sig tillsammans med frun i SVT gör det att människor totalt förlorar hoppet om landet. Det finns så mycket att ta itu med, men det görs inte. Men snacksaligheten är stor hos makthavarna. Våldet kryper närmare inpå oss och det handlar om att vi inte har tagit itu med det under lång tid. 

Det var ju så synd om den där mannen på ett hvb-hem som knivskar en vårdare till döds. Det tyckte Dan Eliasson när han var polischef. Nu är den där Eliasson sparkad igen för fjärde gången (eller är det femte?) och insatt i regeringskansliet. Det var inne då för fyra år sedan att tycka synd om brottslingen, men inte Alexandra Mezher som blev mördad. Det är inte så länge sedan, men minnet är kort hos myndigheter. Den unge mannen som mördade påstod att han var 15 år - fast det konstaterades att han var äldre sedan. Han var från Somalia och dessa människor är det alltid mer synd om än andra. Det var därför Tegnell åkte till Somalia i mars förra året för att de behövde hans hjälp med en folkhälsomyndighet. Sverige skulle inte få någon epidemi utan var undantaget i världen.

Det här påminner inte alls om 30-talet som vänstern länge hävdade. Utan det här är våra egna problem som inte upphör. Vi har helt enkelt tagit hit för många nya invånare - kring någon miljon under så kort tid som tio år - och det är självklart att det skapar motsättningar för dessa kommer hit för att få ekonomiska fördelar och får de inte det så blir det gärna brott och gäng som gäller. Vi får väl anropa högre makter nu, när det har gått för långt med de ständiga socialdemokraterna vid makten. De var bra när jag var ung, men nu har de blivit diktatoriska. Jag vet inte varför jag tänker på Rumänien och Ceausescu, men det kanske finns likheter. 

18.1.2021

Både offer och gärningsman har utländska rötter. Det var pojkvännen som greps. Offret är skjutet i ansiktet. Har hjärnskador. Kan tänka att han säger att det var vådaskjutning. Vad har jag gjort, frågade han när han greps. Gärningsmannen har suttit i fängelse. 

20.1.2021

Gärningsmannen är häktad för mordförsöket. Misstänks också för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. 

22.1.2021

Josephine Lotfi Grönholm är död och hennes pojkvän nu skyldig till mord. Så trist med denna brottsutveckling. Vila i frid kära 21-åring. 


1 kommentar: