tisdag 26 januari 2021

Predikade och våldtog

 Hur kan en småbarnsfar samtidigt vara en Guds man och också våldta kvinnor? Inte så svårt att begripa om man vet hur psyket fungerar. Det frestar på att vara helig och inte tillskriva sig själv några mörka egenskaper. Det finns alltid en mörk sida som väntar på att få invadera människor. Nä, vad säger jag är detta verkligen sant?

Jodå det är väl känt att skuggan finns, dock inte i form av den lede som alltid omtalas i bibeln och annorstädes. Men att människor inte är enbart goda och ljusa vet vi. Det är därför vi beundrar hjältar och sätter dem på piedestaler. De är naturligtvis värda detta, men det är ett välkänt faktum att pyromaner också kan jobba som brandmän. 

Meningen med det hela är att gå förbi skuggan och den inre kvinnan/mannen, som också kan utvecklas till demoner och komma fram till något som C G Jung kallade Självet. Då har människor införlivat sina onda och goda sidor och inser medvetet vad som pågår. Den människan kan ställa sig bredvid och välja hur den vill göra. Nu får den här mannen, som har våldtagit två kvinnor utomhus två somrar 2018 och 2020 begrunda allt detta i fängelset. Han åkte dit på att frun anmälde honom och på DNA. Han hade erkänt för frun. 
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar