fredag 28 april 2017

Gangsterbilden tas bort

UPPDATERAT
På ett parkeringsgarage i Fittja har tre män hyllats som är döda. Den stora målningen syns över hela centrum. En av dem sköts av polisen vid ett guldrån i Södertälje. En annan av männen dog i en motorcykelolycka och den tredje mördades. Han var känd av polisen. Det har varit en hyllning till tre män, som dog för tidigt. Det är farligt att vara man i Sverige och särskilt då i utsatta områden. Men nu ska målningen tas ned sista april och ersättas av något som mammor i Fittja har gjort.  Blir verkligheten bättre då? Nej naturligtvis inte, men det kan ses som ett uttryck för att det är mammorna och kvinnorna som ska bestämma. Så tycker samhället. Det feministiska Sverige har inte en chans mot gangstervärlden eller de häftiga männen, men vi vill gärna tro så. För länge har politikerna blundat för vad som har pågått av rädsla för att stöta sig med denna värld. Två av männen begravdes i Turkiet och den tredje i Botkyrka. 
Faksimil från SVT.


9:04
Som en påminnelse om det meningslösa våldet skriver polisen här att ännu ett offer har krävts för terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm. Det var en kvinna i 60-årsåldern, som har vårdats på sjukhus som nu har avlidit: 
11:15
Det var läraren Marie Kide, 66, som blev det femte offret för terroristen. Hon var medlem i miljöpartiet och satt i kommunfullmäktige i Trollhättan. Här skriver Trollhättans kommun om henne. 

Här har jag tidigare skrivit om denna terrorattack. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar