torsdag 13 april 2017

Så fort kan ett terrordåd ändra Sverige

UPPDATERAT
För inte ens ett år sedan den 17 juli 2016 menade Lena Mellin i Aftonbladet att kd och Ebba Busch Thor, som framträdde i Almedalen framför bilden av en svensk flagga, stod för unken nationalism. "Anden är utsläppt ur flaskan, svenskheten hyllas. Det kan sluta hur illa som helst." Så skrev hon då. 

Men nu har regeringspartiet och statsminister Stefan Löfven också framträtt framför bilden av en svensk flagga under kongressen i Göteborg och då hyllas han. Statsministern sade att "Det här är vårt samhälle, det ska ingen mördare få styra, ingen." Det öppna samhället har rätt och skyldighet att försvara sig med de medel som finns, menade statsministern och enligt Anders Lindberg i Aftonbladet så stjäl nu regeringspartiet både sd:s, kd:s och moderaternas paradfrågor. Hela kongressen var inriktad på att vinna valet nästa år.

Poliser med automatvapen vaktade utanför kongressbyggnaden. Och det finns nu inget svenskare än socialdemokratin. Flaggan är symbolen för Stefan Löfven och partiet. Denna flagga som inte fick finnas förut, som var något fult och nationalistiskt. Den hyllas nu istället. För den ska hjälpa partiet att knuffa bort alla andra partier. Med den svenska blågula flaggan i topp ska de vinna valet. 

Så här brukar partierna uppföra sig. De lägger beslag på populära partiers olika frågor och jag skrev redan här i mars i år om att vänstern hade blivit höger. Hur det går i valet vet ännu ingen, men visst fick Stefan Löfven draghjälp av en terrorist som dödade människor i Stockholm. Så krass är politiken.
14.4.2017
Här hänger Expressens ledarredaktion på och kallar detta för socialdemokraternas härskarteknik.


Ebba Busch Thor förra året. Usch då, tyckte Aftonbladets Lena Mellin.
Faksimil från Aftonbladet.


Stefan Löfven nu i veckan framför den svenska flaggan på kongressen i Göteborg.
Så vill de vinna valet med svenska flaggan i topp.
Högerfrågorna har blivit socialdemokratins paradfrågor.
 Faksimil från Aftonbladet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar