torsdag 13 april 2017

I am Heath Ledger

Dokumentären om filmskådespelaren Heath Ledger heter I am Heath Ledger och har premiär på Tribeca filmfestival den 23 april. Han dog 28 år gammal av en överdos i New York den 22 januari 2008. Han kunde inte sova och mådde inte bra, men ville inte lämna New York för han hade så mycket att göra där. 

Han saknade sin ex-flickvän Michelle Williams och deras lilla dotter Matilda Rose. Det hade varit en uppslitande strid mellan dem bara tre månader tidigare när hon lämnade honom. Hans vänner försökte övertala honom att lämna USA och vila upp sig någon annanstans, men han ville inte. Hans syster Kate Ledger pratade med honom i telefon bara timmar innan han dog av en överdos. Hon varnade honom för att blanda droger och han sade att han var försiktig, men tydligen inte tillräckligt. Han hade stor utstrålning i de roller han gjorde och fick en Oscar postumt för sin roll som Jokern i filmen The Dark Night.

Han gick in alldeles för hårt i rollen som Joker och kroppen var helt slut när filmandet var över, men hans hjärna gick på högvarv. Han plågades sedan flera år av sömnlöshet och han hade början till lunginflammation, som han fick i London under kalla filminspelningsdagar av Dr. Parnassus i januari 2008. Han fortsatte dock att arbeta hur sjuk han än var. Han hittades medvetslös på eftermiddagen vid 15-tiden den 22 januari 2008 av sin massös. Då hade hushållerskan varit där och hört honom snarka vid halvett den dagen. Då levde han fortfarande. Han dödförklarades av räddningspersonal vid halvfyra-tiden.

Ta hand om er själva och varandra! Kör försiktigt om ni ska bort i påsk! Kärlek är det som gäller inte hat! 

Här kan ni se trailern för dokumentären I am Heath Ledger. 


Heath Ledger levde rasande fort och alltid på yttersta grenen. Han blev bara 28 år.
Men hann med ett 20-tal filmroller under sitt korta liv.
Faksimil från dokumentären I am Heath LedgerInga kommentarer:

Skicka en kommentar