lördag 8 april 2017

Terroristen i Stockholm är 39-åring från Uzbekistan

UPPDATERAT
Terroristen i Stockholm, som greps i Märsta är en 39-åring från Uzbekistan, som propagerade som jihadist. Det skriver The Telegraph i England. Han har fyra barn. Han var lätt skadad när han togs av polisen när han hade sagt att det var han som var skyldig till terrorattacken. 


Faksimil från Daily Mail
Han sägs tidigare ha postat jihadistisk propaganda på sin facebook-sida och hade där också en bild från terrordådet i Boston 2013. Enligt Daily Mail var det tre män som sprang från lastbilen när den hade kraschat in i Åhléns varuhus i Stockholm.

Till höger ser ni den man som anhölls i Hjulsta i natt. Han sägs ha koppling till den man i Märsta som själv påstod att han var terroristen. Det var en polisjakt i hög hastighet som till slut gjorde att den andre mannen stoppades och togs av polisen. 

Det var skottlossning vid Åhléns säger Daily Mail och männen där försökte och knivhugga personer. De sägs också ha sprungit in på Stockholms Central och fortsatt att skjuta. De har också bilder på statminister Stefan Löfven, som lägger blommor utanför Åhléns och tänder ett ljus. Han torkar tårarna.

Det är naturligtvis ingen som är förvånad bland vanliga människor över vad som har hänt. Sverige har länge gullat med terrorister. Det här landet har bidragit med omkring 300 IS-män, som dessutom har kunnat åka tillbaka till Sverige om de var skadade och fått vård. För att sedan fortsätta kriga. Omkring 150 män har kommit tillbaka från IS till Sverige så att någon galning skulle göra något sådant här var inte något som var otänkbart.  

Vila i frid alla fyra döda och jag hoppas att det inte blir fler. Ta hand om er ni som är skadade och chockade. 

7:32


DN åstadkommer komik i dag mitt i eländet. Muslimer väljer att ha sina barn i religiösa skolor för att de ska lyckas i livet. 
Ja vi har länge skojat om Långt-bort-i-stan,
men nu är det inte roligt längre. 

8:55
Mats Knutson på SVT säger att vi vaknar upp till ett helt nytt Sverige. Nej det är du som gör det Mats Knutson. Välkommen till det Sverige vi andra har levt länge i när vi har sett samhället långsamt falla sönder under trycket från de "goda" som skulle ta hand om hela världen. Och hur politikerna har ställt oss vanliga dödliga infödda mot de som har kommit utifrån och gett dem mer och mer resurser, som har tagits från oss andra. Särskilt ensamkommande barn har kostat ohyggligt mycket mer än våra egna barn. De ensamkommande har kostat lågt räknat kring 600 000 per år för samhället och fortsätter att kosta. På tre år kostar ett ensamkommande barn lika mycket som ett infött kan göra under 30 år. 
11:04
Den utpekade terroristen har sökt asyl i Sverige, men inte fått det, avslag i januari i år, och stannat kvar som "papperslös" flykting. Ryska myndigheter har försökt få honom utlämnad för att han är efterlyst för terrorbrott i Ryssland. Han har flera identiteter och kom enligt uppgift till Sverige i april 2016. Medier har avslöjat tidigare att det fanns sprängmedel i lastbilen.
11:22
Herr terrorexperten Hans Brun uttalade sig föraktfullt om "blomkvistare" i går i SVT, men i dag visar det sig att utan dessa självutnämnda "blomkvistare" hade polisen aldrig kunnat gripa terroristen så snabbt. 
13:53
Den misstänkte terroristen var anmäld till Säpo under förra året och undersökt, men Säpo hade inte kunnat belägga misstankarna mot honom. Han är inte känd av polisen. Detta meddelades nyss på polisens presskonferens i Stockholm.
14:27
Adressen där mannen var skriven är hos en kvinna med en massa barn i Hjulsta. Hon är också från Uzbekistan, men han har aldrig bott där, säger hon, utan har fått sin post dit. Han har varit skriven där i flera år och det finns uppgifter om honom sedan 2012. Bilden på mannen jag har i bloggen där uppe kan vara hennes 17-årige son som togs in till förhör. Mannen har också kopplats till en uzbekisk städhärva där pengar misstänktes forslas till IS, enligt Expressen. Huvudmannen i härvan var till förra året också skriven på samma adress i Hjulsta som 39-åringen. 
19:08
Tillslag mot bil på Kungsholmen och lägenhet i Vårberg. Kopplingar till 39-åringen.
9.4.2017
Tre av fyra dödsoffer är identifierade. En av dem var 11-åringen, som var på väg att träffa sin mamma efter skolan. Hon försvann då och eftersöktes av Missing People. 
13:06
Terroristen fick avslag på sin asylansökan redan förra sommaren i juni (han ansökte år 2014 om uppehållstillstånd) och skulle ha avvisats, men han stannade kvar som "papperslös flykting". Polisen hittade honom inte eftersom han inte bodde kvar på den adress han hade uppgivit. Han hade ansökt om asyl under falskt namn. Det var orsaken enligt polisen att han fick avslag. Han heter Akilov Rahmat. Två personer är anhållna i samband med terrorbrottet sedan i morse. Han körde på otrogna har terroristen sagt i förhör. 
Här är den utpekade glade terroristen. 
Pekfingret används av IS-sympatisörer 
och betyder att Allah är den ende. 
Han heter enligt uppgift Rustam Akhmedov.
Denne man bor i Södertälje och utförde
inte fredagens attack.
Men han är internationellt efterlyst
som terrorist.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar