torsdag 13 april 2017

Staten anbefaller vinterdäck vid halt väglag

UPPDATERAT
I morse var det väldigt halt i Nacka så nio bilar krockade på Skurubron. Sätt inte på sommardäck när det är halt. Det är livsfarligt. Alla tror att sommardäcken måste vara på den 15 april. Nej så är det inte. Om det är halt ska man fortsätta ha vinterdäck. 

Här kan ni läsa vad Transportstyrelsen skriver om detta. Det tråkiga är att vi alla ska vara meteorologer nu då istället för trafikanter och bedöma om det är vinterväglag eller inte. På Värmdö har det varit halt hela veckan och i Nacka var det uppenbarligen väldigt halt i morse och bilarna kunde inte heller stanna vid sextiden i morse. De körde för fort med andra ord. Särskilt vid broar kan det vara halt för där är det mer fuktigt. Köerna blev långa. 

Kör försiktigt och ta hand om er och varandra där ute. Kärlek inte hat!

14.4.2017
Och till och med polisen tror mer på klimatuppvärmning och meteorologer än vintern. Men de har blivit tvungna att byta tillbaka till vinterdäck! Och så ska vi inte köra på kvällar och morgnar. Suck. Vilket land! Nu ska jag snart ut och åka med vinterdäck. Det är aldrig läge att ta av dem så här tidigt. 


Ett klassiskt ställe Skurubron att krocka på när bilarna dessutom ligger tätt.
Och kör fort. Nio bilar inblandade i morse.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar