torsdag 21 december 2017

Bil in i folkmassa i Melbourne

UPPDATERAT
Vi som inte har några illusioner väntar på att det ska bli terrorhandlingar nu i juletid och kanske har det inträffat en sådan i Melbourne. En vit stadsjeep körde mot rött ljus i rusningstid. Det sägs att 19 personer är skadade och föraren gripen. Ingen vet ännu om det är en terrorhandling eller bara en oduglig eller sjuk förare. En polis har sagt att det var terror. Redan har polisen i staden stoppat ett terrordåd som var planerat till nyårsaftonen. Det var en IS-sympatisör som greps. Mannen som drogs ut ur bilen verkade vara medvetslös. Ett vittne säger att två personer befann sig i bilen, men ännu är det oklart vad som har hänt. 
9:18
Två män anhållna av polisen. Polisen tror nu att det var ett medvetet dåd. Varför är oklart. Av de påkörda är några i allvarligt och kritiskt läge. 
12:09
Polisen säger nu på en presskonferens att denna olycka inte har någon koppling till terrorism, men den 32-årige föraren är australisk medborgare, afghan som ursprung, och känd av polisen sedan tidigare och han har behandlats för psykiska problem. Han är drogmissbrukare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar