onsdag 27 december 2017

Det galna året 2017

Sverige upptäckte att vi är minst lika sårbara som andra länder vad gäller terrorism. Det första terrordådet på Drottninggatan kunde vi skratta åt eftersom gärningsmannen enbart lyckades ta död på sig själv då i december 2010. Men det är rätt oförlåtligt att inte vidta åtgärder efter det, så att det inte skulle kunna upprepas. Istället blev det så att den 7 april 2017 körde en lastbil i full fart Drottninggatan fram och mejade ned fem människor, som fick sätta livet till. Det finns en tröghet i det svenska samhället, som kanske går tillbaka till den stora emigration som ägde rum för hundra år sedan och bakåt. Då lämnade en fjärdedel av befolkningen Sverige. De sega släkter som stannade kvar var bland andra mina släktningar, som bodde runt Mälaren där förutsättningarna för att överleva var goda. Min mormor och morfars familj klarade sig och alla deras tio barn nådde vuxen ålder. Den yngsta blev min mamma.

Sedan dess har inte mycket ändrats i Sverige annat än att vi 40-talister frigjorde landet en smula på 60-talet. Men vi har haft statsmakter och regeringar som har velat utöka sin makt och ta igen att folket lämnade då för hundra år sedan. Därför har vi haft öppna dörrar in till landet och har det delvis fortfarande. De som har makten vill naturligtvis bestämma över fler än de 10 miljoner de nu regerar över. Sveriges politik under århundraden var att kriga för att införliva större områden. Och staten och kungen hade under 1600-talet makten över en mycket större landyta och större befolkningar än i dag. Det sista vi förlorade var Finland, som då hade tillhört Sverige i mer än 500 år. Sedan skulle vi återta makten genom att befolka Norrland, där förutsättningarna för att bo var som minst.

Året 2017 har ägnats åt att reparera de skador som de storvulna politikerna har åstadkommit. Ingen som sitter vid makten vill egentligen inse att vi är ett litet land som inte har någon större betydelse i världen. Nej vi ska sitta i FN:s säkerhetsråd och fixa till alla länder, som inte är så duktiga som vi. Näsbrännan blev att det kostar mer än det smakar att övermodigt bjuda in världen till vårt land. Men ekonomi bortsågs det ifrån när vi tog emot hundratusentals nya invånare under de senaste åren. Vi som är så rika har råd. Annars är vi inte ordentliga kristna. Vi ska uppföra oss som Jesus. Vi som inte har någon kultur alls som är vår egen utan har ärvt den från Mellanöstern. Buga och ta emot de som är bättre än vi.

Vi befinner oss i ett stort skifte i vår historia. Det är fult att värna om det egna och vi måste sträcka ut en hand till alla. Så lyder fortfarande våra dogmer. Men det lutar mer och mer åt att vi ändå måste ta hand om oss själva i första hand och försvara det som är vårt. Annars tar starkare och mer onda krafter över i världen. Kärlek måste börja med den människa som står oss närmast och det är vi själva. Ingen som inte vet vad kärlek är kan dela med sig av den till någon annan. Och kärlek betyder inte att ge och ge utan krav. Denna omsvängning är nödvändig för att mänskligheten i stort inte begriper den miljö där de finns. Många flyttar för att få ta del av allt de ser på TV. Hur TV-familjen Kardashian badar i pengar och stora hus. Där finns förebilden för världens alla familjer. Om alla levde så skulle vi behöva minst fem jordklot.

Nästa år kommer med alla säkerhet att bli ett konservativt och beskyddande år. Det behöver vi i Sverige efter de stora folkomflyttningar som har drabbat oss. Det har skapat mer brottslighet i landet och vi har ännu inte återhämtat oss från år 2015, då vi blev invaderade av många fler unga män än vi hade tänkt. Detta har medfört att vi nu har massor med unga män i Sverige. Fler än unga kvinnor och fler än vi någonsin har haft. Det skapar i sig oro då unga män har en naturlig längtan efter att få sina drömmar uppfyllda. Ibland bryr de sig inte om på vilket sätt. Vår information är överväldigande i dag, men det sprids också många underliga fakta genom internet. Vad är sant? Sverige är inte längre något homogent land utan ett invandrarland. Närmare två miljoner av befolkningen i Sverige är född utomlands, närmare tjugo procent. I USA är omkring tio procent födda utomlands. Vi har för länge sedan gått om USA som invandrarland. Där är utmaningen inför år 2018. 
År 2017 var ett galet år och kanske
 väntar ett ännu värre år 2018.
Det hänger på oss.
Faksimil från Google. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar