tisdag 5 december 2017

Tiggarliga fast!

UPPDATERAT
En tiggarliga från Bulgarien som har lurat tiggare till Sverige är fast. De togs i morse av polisen i Kronobergs och Kalmar län. I Sverige är tio personer frihetsberövade, sex av dessa personer är anhållna och i Bulgarien är tre häktade i sin frånvaro. Det finns ett 20-tal brottsoffer och de är mellan 20-40 år gamla. Tiggarligan har dragit in miljonbelopp, som forslats ur landet. I Bulgarien har bland annat bilar beslagtagits. Här är vad polisen skriver om detta.

Tiggeriet har haft Växjö som bas och Småland med bland annat Lessebo, Virserum och Hultsfred som aktiva områden för tiggeriet. Även personer under 18 år har tvingats att tigga. Det var en man som vägrade fortsätta tigga och som då misshandlades svårt. Han pratade med polisen. Alla brottsoffer finns på skyddade boenden. Detta är människohandel. Ge inte tiggarna pengar! Detta som borde vara så självklart. Tiggeri har aldrig fått en människa på fötter. Fattigdom kan inte förbjudas lyder slogan från de som vill ha tiggeri. Nej tiggeri hjälper heller inte en enda människa. Ska de leva sina liv som tiggare? Inte mer än snäppet bättre att vara slavar. När jag var barn så var det inte förbjudet, men det fanns en skylt vid alla våra lägenhetsdörrar. Se nedan!
6.12.2017
Två män dömdes i dag i Göta hovrätt till fyra respektive fem års fängelse. De misshandlade grovt en 57-årig man när han inte ville tigga. Båda männen är bulgariska medborgare och ska utvisas. 
8.12.2017
Fyra män och en kvinna häktades i dag i Växjö misstänkta för människohandel. Fängelse i två år är det lindrigaste straffet. Utredningen kan ta ett halvår.
2.10.2018
Rättegången mot åtta åtalade har pågått någon vecka nu och beräknas pågå ända fram till november. Sex av de åtta åtalade är släkt med varandra. 

Förra rättegången gällande tiggare och människohandel från Bulgarien ägde rum i september i år och handlade om Västmanland. Här kan ni läsa att svenska kyrkan hjälpte tiggarligan. 
Faksimil från Google.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar