måndag 25 december 2017

Christina Schollin fyller 80 år

Hon bor på Norra Lagnö i Värmdö och jag har intervjuat henne för kommunens tidning på 90-talet. Hon bor bara 26 minuters bilfärd från mig enligt Google. Och jag tycker om henne för att hon har en andlig sida och är förtjust i änglar precis som jag. För henne är änglar en ljusgestalt utan konkreta drag och hon menar att alla har en skyddsängel. Jo det är klart vi har vare sig det är en avliden släkting eller något annat. Själv har jag flera skyddsänglar. Föregående generation består av många avlidna. Det gäller att lyssna till sin inre röst för att få kontakt. I morgon fyller Christina Schollin 80 år och senast har vi kunnat se henne i Wahlgrens värld i kanal 5 där hennes dotter Pernilla Wahlgren är huvudperson tillsammans med hennes barnbarn Bianca Wahlgren Ingrosso. 

Men allt är inte en änglavärld tyvärr på jorden och i höstas blev både Christina Schollin och dottern Pernilla Wahlgren polisanmälda för olaga hot och övergrepp i rättssak plus misshandel. Det var två polisanmälda händelser som skulle ha ägt rum i mars i år. Men de båda nekade och förutspådde att detta skulle bli nedlagt, vilket det också blev. Inget har sedan hörts av från den kvinna som anklagade de båda. Det var en tidigare affärspartner som anmälde dem. Partnern hade tidigare gått bakom ryggen på dem och anmält änglaaffären i Gamla stan till Riksdagen, som är hyresvärd. Den kvinnliga samarbetspartnern menade att affären var uthyrd i andra hand. Riksdagen sade efter detta upp deras hyreskontrakt. Änglabutiken hade då funnits i 22 år.

Pernilla Wahlgren skrev själv på sin blogg om hur hennes mamma blev avlurad sitt livsverk. Hon namnger också den som gjorde detta. Hon lurade Christina Schollin genom att säga att deras samarbete var andrahandsuthyrning och stängde ute Christina Schollin från butiken, men drev den vidare som om ingenting hade hänt, enligt dottern. Minette Tigerfalk har gråtit ut nu på en blogg och berättat vilket hemskt år hon har haft. I oktober fick hon till och med en ursäkt från Expressen. Christina Schollin meddelade i mars att hennes må bra oas i Gamla stan hade upphört. 

Som sagt det är aldrig bara änglar som härskar på jorden. Inte Gud heller eftersom människor har en fri vilja. Här skriver Christina Schollin själv om den 55-åriga bröllopsdagen som firades den 22 december med Hans Wahlgren. Otroligt nog! Grattis till dem båda!
Så här fint har paret Schollin-Wahlgren bott i hela sitt
vuxna liv nästan. De köpte huset tidigt i sitt äktenskap.
Och har tagit hand om det sedan dess.

Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar