onsdag 6 december 2017

SVT:s adventskalender skrämmer barn

UPPDATERAT
Årets adventskalender Jakten på tidskristallen är inte något för de saktmodiga och små barnen. Den skrämmer dessa. I senaste kapitlet så framträder ett monster, som tänker äta upp de barn som medverkar. Så slutar dagens avsnitt. Ett av min barnbarn minns fortfarande förra årets adventskalender som var så bra. Och han frågar efter Selma som var huvudperson då. Selmas saga var en riktig klassiker medan detta års version är ett hopkok av diverse vuxenfilmer. Loggan i början anspelar på Tillbaka till framtiden, Star Wars och Jakten på den försvunna skatten. Och det är Warner Brothers som är producenter. Mycket publikfriande, men för vilken publik? Varken vuxna eller barn tycker det är så intressant. Dåligt gjort i dator också när de går runt i djungeln och uppenbarligen inte går på stocken över avgrunden utan kliver bakom stocken. Utan att falla. En lågbudgetproduktion. Trist! År 1994 kom filmen Stargate med Kurt Russell och där finns en stjärnport mot rymden som ser likadan ut som i årets adventskalender. Rena plagiatet! 
8.12.2017
Inte blir den bättre heller utan klampar på i ullstrumporna så att professorn i berättelsen är den dummaste av dem alla. Hon äter bären från den andra planeten och blir genast sjuk. Och får en tentakel istället för arm. Plus att Framtidsakademin där barnen går i skola är befolkad av idiotiska amerikanare. Vilken påverkan har dessa historier på barn? 
9:21
Unga Allergiker klagar också på den fördomsfulla bilden av Max som har astma i historien. Titt som tätt måste han ta en dos från sin inhaltor när han blir rädd för något. Tänkte inte på det säger SVT. 


Monstret tänker äta upp barnen i dagens avsnitt.
Skrämmande för barn.
Fakismil från SVT. 

Ser ut som om bläckfiskmonstret är tagen ur
Pirates of the Caribbean. 

1 kommentar:

  1. Du har helt rätt mönstret ser ut som från en 80-talets skräckfilmer anpassad för 14-18 åringar o h inte 4-12 åringar som är julkalenderns publik. Min 6 åring skakade av rädsla och somnade gråtandes efter 1,5h nattning. 🖓

    SvaraRadera