tisdag 12 december 2017

Isbjörnarna dör

UPPDATERAT
Har ni sett propagandafilmen om isbjörnen som är så mager att den snart kommer att dö? Det beror på att det inte längre finns någon is och att björnen inte kan jaga säl längre enligt propagandan. Så där ser gamla eller sjuka djur ut och de dör. Det är livets gång. Jag har sett människor som ser lika utmärglade ut. Min sambo gjorde det innan han dog. Och senast i går dog en vän till mig som var lika mager. De hade båda cancer.

Men ingen ifrågasätter en film som visar att det är vårt fel att just den här isbjörnen dör. Det är vi hemska människor som ändrar klimatet och därför måste den här isbjörnen lida. Det är ren propaganda från en naturskyddsgrupp. De drar sig aldrig för att ta till vilka metoder som helst för att bevisa att jordens klimat är katastrofalt till följd av hur vi uppför oss. Paul Nicklen som har tagit filmen säger att isbjörnen inte var gammal och att den troligen dog några timmar senare. Tänk om vi skulle använda bilder på cancersjuka döende människor på samma sätt?

Det är en riktig snyfthistoria för att få oss möra och göra så att politikerna kan få igenom sina åtgärder som att stoppa gamla bensinbilar och dieselbilar i Stockholm. För det vet ju alla att en fjärils vingslag kan orsaka storm på andra sidan jorden och just vår gamla bil kan döda isbjörnar. Allt hänger samman och allt är vårt fel. Inte ett enda fakta om denna isbjörn eller andra isbjörnar. Självklart finns det ingen is på sommaren ens på eller kring Baffin Island i Kanada. Inte heller havet där är istäckt och ska inte vara det. Men nu finns det is runt ön för det är vinter. Så självklart. Nedan kan ni se utbredningen av polarisen nu i december. 
6:04
Jo naturligtvis så var detta det första som Morgonstudion på SVT i dag pratade om och de lovade att de skulle prata ännu mer om det senare. Grattis alla miljöpartister! Skräm nu svenska folket ordentligt statliga propagandamaskin! Det är ju ert jobb. Eller?
8:56
Nio av tio svenskar är oroliga över klimatet så propagandan har lyckats, enligt Aftonbladet. Propagandan nu hänger ihop med att statsminister Stefan Löfven och miljöminister Isabella Lövin i dag träffar världens ledare i Paris för att följa upp det två år gamla miljöavtalet. Jag minns år 2012 när det var 16 grader kallt just nu i december och när snön låg kvar till maj 2013, men väderminnet är kort. Vädret varierar som det alltid har gjort. Och vita jular har bara varit ungefär hälften i Stockholm, där jag är uppväxt. Stackars lurade svenskar! Vi vill gå på propagandan. Vi är så lättlurade!


Fakta är att antalet isbjörnar är konstant över tid eller till och med ökar. 
Här syns utbredningen av isen runt Baffin Island
som ligger väster om Grönland.
Men propagandan säger att det inte finns någon polaris.
Jo det gör det.
Faksimil från NSIDC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar