tisdag 13 juli 2021

Dalia Gårdens utspel om mamman och barnen dödade av tåg

 Varför går ett skyddat boende ut och berättar att det var mamman och barnen i deras vård, som ställde sig framför tåget i Hässleholm förra onsdagen, så att de skulle dö? Polisen har undersökt detta som mord på barnen. Och det är klart att det var.  Barnen kunde inte skydda sig från tåget. Men att nu gå ut och beklaga som boendet gör på facebook är lite makabert tycker jag. Naturligtvis är det fel att en mamma inte kan tänka sig att låta mannen få umgänge med barnen utan istället dödar dem. 

Det verkar inte som om någon av föräldrarna var kapabla att ha hand om barnen. Sorgligt nog. Och det här meddelandet från Dalia Gården, som ni kan se nedan, väcker mer frågor än de besvarar. Borde inte ett skyddat boende hålla tyst om detta? Vad tänker de andra som är omhändertagna på boendet? 

Dalia Gården startade redan 2012 för att ta hand om personer som utsatts för hedersrelaterat våld. Dalia Gårdens verksamhet startade 2016 med individanpassat stödboende. Kan det ha att göra med den stora invandring som kom till Sverige 2015? Och var mamman och barnen invandrare? Var våldet hedersrelaterat eller annat våld som förekommer i familjer? Och måste Dalia Gården tjäna pengar på detta våld eller vad handlar det om? 

Uppenbarligen var kvinnan svensk ser jag vid närmare efterforskning och mannen utifrån kommande och de båda barnen som dog var två små pojkar. Det är en obegriplig tragedi, som vi inte vet om detta beror av svenska lagar eller det mentala tillståndet hos mamman. Men som sagt ett skyddat boende borde väl hålla tyst om sitt misslyckande?
1 kommentar:

  1. https://mobile.twitter.com/skogsmolotov/status/1315222189289897984

    Kolla in det här.

    SvaraRadera