lördag 31 juli 2021

Stefan Löfven och Morgan Johansson nu igen!

Varken Stefan Löfven eller Morgan Johansson har upplevt krig. Krig är en katalysator för förändringar sade de nyss på History Channel. Jovisst, men här i landet har vi inte haft krig på mer än 200 år. Och hela vårt kulturarv vilar på kyrkan. Politikerna är fångade av samma idéer som överklassen hade för hundra år sedan. Då gav min del av släkten bort sina pengar till missionen i Afrika i Etiopien. För de ville att de svarta där skulle bli som dem och få uppleva att bli frälsta. 

Det har inte gått så bra, för folken i Afrika blev istället beroende av hjälp från Västvärlden, för att överleva och föröka sig. Och svältkatastroferna har varat ända in i vår tid. Senast i Etiopien där Tigray är utsatt och FN behöver komma med hjälp. Omkring 200 lastbilar med mat och annat behövs sades i morse på TV4. 

Men Stefan Löfven går i taket nu för att svenskar kanske eventuellt vill välja läkare. Vilket DN försökte bevisa var rasism. Detta genom att intervjuarna låtsades vara extremhöger. Det nya sättet att wallraffa (jo Wallraff själv höll föredrag för oss på DN när jag jobbade där). Själv har jag haft läkare med utländska namn de senaste gångerna jag sökt hjälp på vårdcentralen, men de har pratat utmärkt svenska och det räcker för mig och majoriteten av folket. Det är inte rasism, som får människor att vilja välja läkare utan andra faktorer. Precis som utifrån kommande vill ha en läkare som pratar deras språk helst. Så de slipper tolk. 

Morgan Johansson har i sin tur inte begripit att journalister har ett annat yrke än politiker, vilket är sorgligt. Att anklaga Ivar Arpi för att inte ha gjort tillräckligt i politiken är ett nytt sätt att skylla ifrån sig. Det visar desperationen nu inför valåret. 

Men det lågskaliga krig, som nu pågår i samhället, kommer att vara den katalysator som förändrar Sverige. Frågan är hur. Det skjuts som aldrig förr. En kvinna 25-årsåldern ihjälskjuten i Luleå i går kväll (hände i Notviken där Martin Ljung föddes för mer än hundra år sedan), en man skjuten i Västerås, Skallberget svårt skadad, en man skjuten i Kärrtorp allvarligt skadad, en man skjuten i Bagarmossen allvarligt skadad. Jag hinner knappt med alla skjutningar som inträffar. Dessa som är uppräknade är bara det senaste dygnet. De försvinner fort från nyheterna, för de är ju så vanliga numera. 

Men det gäller att köra rasistspåret i botten för att invandrare ska ställas mot oss infödda. Jag blir så trött. Det handlar om rösterna som Stefan och Morgan vill ha naturligtvis 2022 och då ska grupp ställas mot grupp och journalister anklagas för att inte ha gjort tillräckligt i politiken. Kriget och misstänksamheten mellan grupper ska trappas upp. Allt för att socialdemokraterna ska få behålla makten. Hur vore det med lite riktig politik istället? Med andra och bättre idéer än att det så synd om hela världen. Och att svenskar är vidriga. 

 


2 kommentarer:

  1. Vårdval är mycket populärt i Stockholmsregionen men det får
    tydligen finnas gränser för hur långt valet kan gå ...

    SvaraRadera
  2. Absolut! Gräsligt att ha det som i andra länder.

    SvaraRadera