torsdag 22 juli 2021

Vad var det i kebabpizzan?

 UPPDATERAT

Tjugo kebabpizzor löste tydligen gisslantagandet på Hällbyanstalten i går utanför Eskilstuna och fick de båda mördarna att ge upp. Vad fanns det i kebabpizzan? Var det ett medel eller ingrediens som fick dem att inse att det var lönlöst att ställa några krav? Att det är bättre att älska sig själva och världen? Vilken bra reklam i så fall pizzabagare Beshar Toma i Eskilstuna! Eller är det sant att polisen har så smarta förhandlare att de lyckades få de båda kriminalanställda - en man och en kvinna - fria genom tjugo kebabpizzor?

Varför får de ha rakblad inne på fängelset, som de kan sätta i sina tandborstar? För tydligen var det så de kriminalanställda hotades. De båda mördarna är dömda till 18 års fängelse för mord och det här ska inte göra deras tid i fängelset kortare. En är somalier och den andre är västsvensk. Låt dem sitta så länge de förtjänar! Förmodligen insåg de att när deras bilder och namn är ute i medierna kanske det inte var något idé att rymma. Äntligen har tidningar insett att det är bra att publicera bilder på mördare!

11:18

De kriminella i fängelse i Sverige är dyrast av länderna i EU. Plus att det är beläggning över hundra procent i fängelserna! De kostar drygt 3 000 kronor per dag! Medan ute i Europa kostar de kring 1 000 kronor per dag. En äldre fattigpensionär i Sverige får ofta nöja sig med drygt 11 000 kronor. Gränsen för fattigpension går vid 13 630 efter skatt. Ja per månad då förstås!

14:03

Jo de har tillgång till engångsrakhyvlar och dessa gjordes om till vapen. Varför behöver de raka sig varje dag? Är väl okej med skägg om man sitter inne? Att raka sig är inte något nödvändigt för hälsan. Eller kan de gömma något i skägget är det därför? Men mannen nedan verkar ha sparsam skäggväxt. Han behöver inte raka sig. 

16:11

Den här mysige mannen från Somalia har flera gånger försökt på att ta sig ut. Också på Kumlafängelset i januari i år. Visste vore det trevligt om han kunde få avtjäna sitt straff i hemlandet? Där kan han väl rymma om han vill, men det slutar nog inte särskilt bra för honom. 

16:34

Och pizzorna är nu betalda med 1 700 kronor. Polisen kom dit och betalade i dag. Så Beshar Toma kan vara nöjd. I går var det så bråttom så han hann aldrig ta betalt! Tänk att pizzor kostar så mycket numera. Har nog inte köpt någon alls sedan de kostade kring 45 kronor eller så. Länge sedan!


1 kommentar:

  1. https://www.dagenssamhalle.se/opinion/gastkronika/saft-och-bullar-fungerar-enligt-polisen-i-norge/

    Nu vet vi att kebabpizza är minst lika bra ...

    SvaraRadera