torsdag 1 juli 2021

Polis mördad i Biskopsgården Göteborg

UPPDATERAT

Vilken polis ska sitta och gråta i TV nu över den kollega som är skjuten och mördad? För de senaste dagarna har vi sett inslaget med den gråtande polisen. Det var Ulf Boström som grät över att polisen är maktlös mot de kriminella. Mot klanerna som har makten genom utpressning mot företagare. Tanken for genom huvudet. Bara det inte var han som blev skjuten. Han jobbar i nordöstra Göteborg och det är ju Hisingen och Biskopsgården. Polisen stod och pratade med några när han blev skjuten och mördad. 

Kan det bli värre i Sverige? Jo det kan det alltid och tänk att ingen såg det komma. Åtminstone inte regeringen. Polisen håller presskonferens i dag klockan nio om händelsen. Vad ska man kalla denna upptrappning? Krig? Nä polisen i Sverige är så snäll, så snäll. Vi kommer fortsätta att dalta med kriminella och importera fler sådana. 

7:25

Senast två poliser blev skjutna var i Malexander 1999 och då var Lars Norén inblandad med sin pjäs 7:3 som försökte förstå nazister. En av mördarna Tony Olsson var på permission pga pjäsen. Det var tre bankrånare som sköt de båda poliserna. År 2007 blev ännu en polis skjuten i Nyköping när han skulle ta om hand en psykiatriskt sjuk man. Mördaren fick livstids fängelse för han ansågs inte allvarligt psykiskt sjuk. 

9:10

Polisen säger att den mördade polisen var drygt 30 år och ganska ny i yrket. Han hade jobbat i något år i området. Han hade uniform på sig. Han och en polis till färdades på moped i området. Det var således två poliser som jobbade tillsammans. De har ett signalement på gärningsmannen och kommer att gå ut med det under dagen. Det var inte den sedan länge arbetande polisen Ulf Boström som mördades. 

11:25

På brandstationen i Mölnvik, Värmdö flaggar brandmännen på halv stång, men annars pågår kommersen som vanligt i köpcentrat. Kassörskan på Willys önskar en trevlig dag och jag önskar henne detsamma. Stefan Löfven och inrikesminister Mikael Damberg har kommenterat det som har hänt med vanliga floskler. De är skyldiga till detta tillsammans med alla som har röstat på dessa partier, som alltid har stått på de skyldigas sida. Tänk vad dessa stackare har gått igenom. Var är Morgan? Jo ni vet Morgan Johansson som är justitieminister, migrationsminister och ställföreträdande statsminister. Var gömmer han sig? Den mördade polisen hade tidigare jobbat som FN-soldat. Det är tryggare än att vara polis i Göteborg. En tyst minut är utlyst över hela Sverige klockan 12 i dag. Vila i frid Andreas!

14:04

Andreas Danman heter enligt uppgift polisen som mördades i går kväll. 

16:09

Per Danman är pappa till mördade polisen Andreas Danman och pappan är mycket kritisk till regeringen. Nya Riks har intervjuat pappan.  Andreas Danman lämnar efter sig en gravid sambo. De tänkte bygga hus tillsammans. 

17:29

Jo det var säkert av misstag som polisen sköts. Tänk vilken otur de har de kriminella. Polisen kan helt enkelt ha varit på fel plats vid fel tillfälle, säger polischefen Nord. Jaså han skötte väl bara sitt jobb? De kriminella lyckades också skjuta 12-åriga Adriana, när de egenligen ville döda några från ett annat kriminellt gäng. Det är så synd om dessa klankriminella. Vilken himla otur för nu vimlar det av poliser just i Biskopsgården. Det var väl inte tanken direkt. De skulle ju enbart eliminera någon mer från ett gäng, som de tyckte sig se för han åkte ju civil moped, hade svarta kläder och hjälm på sig. I fortsättningen måste poliser ha utrustning där det står POLIS självlysande på hjälmar, byxor, jackor och handskar. Plus mopeder med ordet POLIS klart utsatt. Så klart. Annars kan de bli skjutna. Av misstag. Nu måste vi få de kriminella att skjuta varandra igen istället. Sic!

19:12

Mördaren har mörk hy, säger polisen. Han hade svarta kläder och svart coronamask plus grå Biltemahandskar. 

2.7.2021

Ett 20-tal sitter frihetsberövade hos polisen, men ingen är anklagad för mordet. 

11:22

Åklagare tar över utredningen för nu måste de frihetsberövade anklagas för något om de ska kunna hållas inlåsta en längre tid. Antingen ska de ska anhållas efter gripandet eller också ska de släppas.  

16:49

En tidigare dömd 17-åring är gripen för mordet på Andreas Danman. Jaha. Det blir knappast livstidsstraff för den ynglingen. Han lär heta Sakariye Ahmed och är tidigare dömd för knivskärning på en spårvagn. Trevlig snubbe! Han måste ha haft ett svårt liv. Han är från Biskopsgården. Han fick ett år då i sluten ungdomsvård. Var bara 15 år när detta hände. Han lär få sluten ungdomsvård nu också. Kring två-tre år. Finns exempel på det sedan tidigare. 

3.7.2021

Sakariye Ahmed sägs ha varit ute efter samme man, som han tidigare försökte mörda på spårvagnen för drygt ett år sedan. Men istället lyckades han träffa polismannen när han sköt. Hoppsan! Hans mamma hade anmält honom till myndigheterna redan innan han lyckades knivhugga mannen på spårvagnen. Stackars honom! Uppvuxen i Biskopsgården och indragen i ett kriminellt gäng redan som liten. Det är förfärligt det som har hänt i Sverige. Och som alltid måste det gå mycket långt innan några regerande partier inser vad som pågår. 

Expolisen Peter Springare skriver i Bulletin: "Den här utvecklingen, som mer och mer äter sig in i samhällsapparaten som en elakartad cancertumör, har inte uppstått ur tomma intet per automatik. Detta händer på grund av att samhället tillåtit detta att ske genom korkade och kontraproduktiva beslut. Exempelvis okontrollerad invandringspolitik och obefintlig integrationspolitik. Detta har gett en invandrad och krigsliknande typ av kriminalitet chansen att likt en invasiv art, helt ohämmat fortplanta sig och slå ut allt som kan betecknas som acceptabelt."

Peter Springare fortsätter: "Lägg därtill en polismakt som gått från pragmatisk kärnverksamhet till en slags socialkuratorisk experimentverksamhet. Inom ramen för allt detta ha man helt och hållet sålt ut polismaktens legitimitet. Man låter idag polisen styras av formalism, konsensusagenda och värdegrund. Det duger inte för att krossa kriminaliteten."

4.7.2021

Jo så klart att Sakariye Ahmed blev häktad med fulla restriktioner. Han nekar till allt, men det gör den här sortens kriminella. Det brukar för det mesta löna sig bättre än att säga något. Han själv var inte på plats i rättssalen för det finns en hotbild mot honom och hans anhöriga. Först när rättssalen tömts så forslades 17-åringen in. Och häktningen hölls bakom lyckta dörrar. Anhöriga till denne mördare, mamma och syster plus yngre syskon, har flyttats från Biskopsgården. Barnen kom hit 2015 och Sakariye Ahmed är medborgare i Somalia. 


                    

Här ses Sakariye Ahmed på spårvagnen. Han knivskar en för honom okänd yngling. Och fick ett lågt straff för han var bara 15 år då. Nu är han 17 och redan misstänkt polismördare. Han är misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden och nekar till brottet. 

19.11.2021

Polismördaren dömdes i dag i tingsrätten till 8 års fängelse och ska betala en halv miljon i skadestånd till Andreas Danmans familj. Talande bild från Biskopsgården i valet 2018. Över 70 procent röstade antingen på socialdemokraterna eller vänstern. Har de fått det samhälle de emotsåg?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar