onsdag 28 juli 2021

Måste vi verkligen rädda klimatet?

UPPDATERAT

Till min förvåning gick det att läsa (ingen betalvägg) DN:s intervju med Per Bolund (mp), som sitter löst inför nästa val, men DN stöttar honom eller rättare sagt klimatreporter Alexandra Urisman Otto gör det. Både hennes mamma och pappa är/var journalister så det är klart att hon går i deras fotspår. Och ingen säger nej till att publicera en intervju med Bolund i sommartorkan. Journalister är ju numera miljöpartister. Och bor på Söder. Jo det stämmer det också med klimatreportern. 

Jag läser aldrig klimatartiklar i DN för de är förstås vridna. Och den här är så svepande och anklagande (som vanligt) mot oss i Sverige att det inte är något att läsa. Nyss var jag ute på ängen och försökte laga stigen där som stod under vatten vid det senaste stora regnet för ett par månader sedan. Det gjorde den aldrig under tidigare decennier, men nu har SL/Trafikverket förlängt busshållsplatsen in absurdum, för det måste få plats två långa bussar där, och de har asfalterat så att det rinner ned mycket mer vatten, när det regnar på ängen. Asfalt är inte så bra på att ta upp vatten. 

Att det blev översvämningar i Kalmar är inte heller märkligt. Asfalt kan som sagt inte ta upp regn. Och min gamla journalistkompis Gitta Magnell från DN, som numera bor i Kalmar, har berättat om de ängar och hagar som fanns där när hon var liten. De är numera bortbyggda. Hon bodde på Skälby Kungsgård, men den är omgiven av motorvägar och rondeller nu 2021. Huset ligger dock kvar vid uppfarten till Ölandsbron. 

Men skräckpropagandan fortsätter oförtrutet och vi kan minsann också råka ut för översvämningar. Jo så har det alltid varit för vädret har varit olika i Sverige och längs älvar och sjöar kan det absolut bli mycket vatten, som översvämmar marker och hus. Särskilt eftersom vi är några miljoner fler invånare i Sverige än när jag var liten. Och alla behöver något hus att bebo. Med asfalt runt omkring gärna.

Den stora frågan är hur vi ska rädda klimatet. Vi måste lägga av med utsläppen och enklast är väl ifall vi blir färre människor på jorden, men den lösningen vågar ingen lägga fram. Vi andas nämligen ut den farliga koldioxiden i varje andetag vi tar. Så egentligen vill Bolund att åtminstone vi 40-talister slutar att andas. Det borde vi väl för den goda sakens skull? Har vi inte levt tillräckligt länge?

13:02

Här är nästa skräcknyhet: Kristianstad översvämmas! Jo staden ligger kring en meter eller två över havet, byggd delvis på sjöbotten lägre än havsytan med ett par meter, och Skåne sjunker! Har gjort så länge för landet norröver rör sig uppåt eftersom inlandsisen tryckte ned Sverige för 10 000 år sedan. Då sjunker istället Skåne. Och det regnar. Vilken katastrof! Fortfarande så slukar inte asfalt vatten. Kanske kan någon Oppfinnarjocke ta itu med det? Att uppfinna en asfalt som släpper igenom vatten? För vad ska vi använda när oljan inte finns längre? Asfalt är en produkt av denna olja. Har kanske vice statsminister Bolund någon lösning?

13:21

Jomen det finns redan sådan asfalt, (tog jag reda på själv) men den är mycket dyrare än den gamla vanliga förstås. Dessutom är den mindre bullrande. Men priset brukar bestämma det mesta. 

20:12

Så var det Trosas tur. Men en av dem som drabbades hade varit med om det här fast värre för en 10-12 år sedan. Ingen bryr sig tydligen eftersom det kan upprepas. Jo visst de hade lagt in nya rör och sade att det inte kunde hända igen. Ingen kunskap tydligen. Där ligger problemet. 

29.7.2021

Det är det här det handlar om att jordens resurser inte räcker. Så pratade ingen på 70-talet då var det befolkningsökningen som var faran. Självklart tål inte planeten hur stor befolkning som helst. Men här handlar det om de förnybara resurserna och där räknas koldioxiden in som den hemska gasen. Den som vi människor andas ut. Förmodligen kommer det inte ens finnas syre i framtiden för skogarna försvinner. Skräckpropagandan tar större kliv!

8:05

Jag kommenterade på Birger Schlaugs facebook, tidigare språkrör för miljöpartiet, men tog bort kommentaren igen. Det var någon dåre som gick in och trollade där. Det var länge sedan jag stötte på någon sådan, men jag förstår att anhängarna är desperata. 

Här skrev jag tidigare om översvämningar i Tyskland. 


Här är roten till det onda. Befolkningsökningen på planeten. Worldometers räknare går så snabbt att den har dragit iväg långt sedan jag tog kopia på den här statistiken. För några minuter sedan. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar