onsdag 8 december 2021

Det våras för Hitler

 Här ni sett denna härliga drift med denna -ism? Det våras för Hitler. Jag var med när Mel Brooks kom till stan och jag frågade honom om det verkligen var han som snurrade runt i filmen på ändan likt en ungdom i hip-hop-kretsar. Ja det är jag, sade han förstås. Fast alla visste att det var en stuntman. Så var Hollywood på den tiden. Numera är det rätt värdegrund som gäller och naturligtvis går det inte att jämföra en minister Ida Karkiainen som galen och full heilade när hon var tonåring med denna den kanske värsta -ism som världen sett. Hon hade inte rätt att dricka då heller, men gjorde det ändå. 

Men hur ska valrörelsen bli nu då nästa år när detta har hänt? Går det att hoppa på sd och kalla dem nazister efter denna fadäs? Inte kan man ha en minister som heilar och fortfarande vad jag förstår är tillsammans med den pojkvän hon hade då, som hyllade vad-de-nu-hette-bandet som var nazistiskt också. Plus att ungdomarna stod och skrek Heil Hitler på hennes balkong i Haparanda och att denne pojkvän/sambo fortfarande har rasistiska symboler i sin replokal. I form av en sydstatsflagga.

Min släkt tyckte det var svenska flaggan som var misstänkt och över gränsen för vad man kunde ha på väggen hemma. Och att spela vit-makt-musik fanns inte i vår värld någonsin. Fast eller kanske för att äldsta sonens farfar dog i Ryssland under andra världskriget. Jo han slogs på tyskarnas sida för han var tysk. Men han dog i kriget innan hans son var född. 

Här förklarar sig Ida Karkiainen på sin facebook-sida. Hon är den duktiga tjejen, som alltid har haft en bra värdegrund trots sin omgivning. Hon är förmodligen vaccinerad sedan spädbarnsåren mot denna politiska sd-sjuka, som annars härjar i samhället. Hon står stark nu och är en stolt socialdemokrat, säger hon. Hurra för denna 33-åring som är så bra och inte alls vill slå sig fram karriärmässigt genom att tillhöra ett visst parti. 

Pojkvännen som blev sambo har ett aktiebolag som konsult inom energi, miljö och VVS-teknik. Inte alls något skumt utan nödvändigt nu när elen är så dyr och vattenledningarna riskerar att frysa sönder. Bra med sambon Ida Karkiainen som är civilminister då. Hon är ansvarig för regeringens samarbete med landets kommuner och regioner och placerad på Finansdepartementet.


Bild ur filmen Det våras för Hitler. Denna bild finns på internet. Hoppas den är okej att publicera, för den är verkligen en drift med allt som hände då på 30-40-talet. Filmen gjord av Mel Brooks, som nu är 95 år och jude från Polen och Ukraina ursprungligen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar