fredag 17 december 2021

Dom är inte kloka på Sveriges Television

 UPPDATERAT

I morse hade de först ett snyftinslag i nyheterna om att kvinnor som bor på 40 kvadratmeter får betala lika mycket för elen, som för hyran. Nu när det har varit kallt. Sedan kom en militärisk kvinna in i studion. Hon hette Anna-Karin någonting tror jag, hade nyss vaknat. Hon smattrade fram siffror som visade att vi hade sparat 40 procent av "växthusgasernas utsläpp" sedan 1990. Hon ser ut som en robot på bilden nedan och lät som en sådan också. Hon hade väldigt konstig röst. 

Kvinnorna i det tidigare inslaget som sov med mångdubbla täcken, för att spara el, var nog inte så glada åt den nyheten. För de har ju mycket högre kostnader nu än tidigare. Men i Sveriges Television var det förstås en alldeles bedårande bra nyhet, som också hängde ihop med pandemin. För vi reste ju inte så mycket längre utan satt hemma och jobbade. 

Sveriges Television hänger inte ihop ens i samma nyhetsprogram. För det var så bra med elbilar och att industrin inte längre släppte ut några farliga gaser, såsom koldioxid, vilket vi gör i varje andetag när vi lever. Klimathysterin borde väl ha nått sin största höjd nu kan man tycka, men säkerligen inte i Sveriges Television. Tydligen röstar medarbetarna på miljöpartiet och vänsterpartiet till 70 procent. Men de ska förstås ändå vara objektiva och neutrala. Samt lära oss andra hur det står till. 

8:48

Jag sökte efter bilden på Google och då kom orden "full rim" upp och jag erbjöds ord som rimmade på full. Jag sökte vidare på Morgonstudion och de hade denna klimatnyhet upplagd. Det var Anna-Karin Nyström från Naturvårdsverket, som framträdde. 

Med glasartad blick och smattrande röst framträdde denna kvinna och berättade hur duktiga svenska folket har varit som har slutat att andas så mycket. Eller? Dödssiffran i pandemin ligger ju på 15 000 invånare. Det var tredje högsta dödsorsaken 2020 efter hjärnblödning och hjärtsjukdom. Vi andas ju ut koldioxid så länge vi lever! Det var den mest hjärntvättade människa jag har sett i ett demokratiskt land!


2 kommentarer: