onsdag 15 december 2021

Finns ingen el längre än näsan räcker

 Ja, ja det sade jag redan 2014 att det inte skulle finnas någon el längre när det blev kalla vintrar. Så lätt att förutse med den galna klimatpolitiken. Och nu finns det utpressning från Ryssland för därifrån ska gasen till Europa komma. Nu förespråkas en elnationalism från vänsterhåll. Jaha. De tomma orden är allt de har. För elen går inte bara åt ett håll, vilket jag påpekade i en artikel för ett tag sedan

Nu låtsas utrikesminister Ann Linde att hon har vaknat till liv och sett faran i att marknaden råder. Detta fast Vattenfall är helstatligt. Vi hade länge inga bra fungerande ledningar här där jag bor, men det blev väl för dyrt till slut när Vattenfall fick betala ut tusentals kronor vid varje strömavbrott i ersättning till konsumenterna. Så sedan grävdes ledningarna ned och Vattenfall höjde priset för dessa ledningar, fast alla naturligtvis hade betalat till dem i åratal. 

Staten och kapitalet kan ta varandra i hand, för bägge utpressar konsumenter så mycket det går. Men att det är skatt på skatt på elen är förfärligt. Först elskatt och så moms på detta. Vi får hoppas att miljöpartiet ryker ur riksdagen 2022 så vi slipper försöka vara bäst i världen på att inte släppa ut den där gasen vi alla andas ut. Vad bidrar vi med? Var det inte 0,2 procent av världens utsläpp? Hittar inte siffran utan bara skrytet om hur mycket vi har minskat sedan 1970-talet. Men vi ligger minst 10 procent under världens allmänna utsläpp. 

Usch vad trött jag blir på att vi ska vara bäst i alla märkliga politiska tävlingar. Och nu hotas det med att Antarktis kommer att smälta delvis så haven höjs 65 centimeter! Den variationen finns hela tiden, minst. Har ni hört talas om ebb och flod? Skräckpropagandan har blivit vardagsmat nu när inte jorden redan har gått under. Men snart så! Det verkar som om alla journalister numera hoppas på det så de kan rapportera detta och sälja lösnummer. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar