söndag 26 december 2021

Skandal när inte svensk lag gäller

I Solna tingsrätt tyckte tre politiskt tillsatta nämndemän att en man från Ukraina, som hade misshandlat sin tonårige son skulle frias, för han hade varit här så kort tid och begrep inte språket eller svenska lagar. Så lagen gäller olika för män och kvinnor eller barn. Barnmisshandel kan aldrig ursäktas i Sverige. Mannen hade tagit strypgrepp på styvsonen och låst ut tonåringen på balkongen i kylan utan kläder på överkroppen, men sonen hade också planerat och iscensatt sin gråt när detta hände, säger domen. Det var tonåringens fel att han blev misshandlad, den slutsatsen kan man dra av domen. 

Nu fick nämndemännen som var från miljöpartiet och moderaterna efter påtryckningar gå från sina poster. Den ena nämndemannen från miljöpartiet gjorde inte det och uteslutningsärende pågår. Naturligtvis ska utifrån kommande lära sig genast hur svensk lag ser ut och inte dömas efter vissa omständigheter från deras ursprung. Eller personens uppfattning om barnuppfostran. Till och med DN håller med om detta på sin ledarsida. Mannen borde ha fått fyra månaders fängelse, som juristen ville döma honom till, och domen är nu överklagad. 

Det hela gör att systemet med politiskt tillsatta nämndemän ännu en gång ifrågasätts. Bara för att någon går med i ett parti, så är det inte säkert att den är en oförvitlig människa, som förstår att följa lagen. Det här är också ett utslag av att politiker gärna ursäktar utifrån kommande, vilket har förekommit under lång tid. De har ju en annan kultur och de begriper inte riktigt Sverige. De ska tas om hand och hållas under armarna av skattepengar. Det är ett sätt att förminska och förbarnsliga vuxna människor och mena att de inte kan ta ansvar för sina handlingar, som svenskar födda här kan. Var det någon som sade rasism?


I Lady och Lufsen så är till och med hundarna bättre på att tala språket än människorna. Och Lufsen ursäktar sin mänsklige kompis, för att han inte är så bra på språket utan han säger "denna där". Och kocken begriper inte att hundarna ska få fin spaghetti utan försöker ge dem ben och läxas upp av chefen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar