tisdag 14 december 2021

Riksdagsledamöterna får 71 500 kronor i arvode

Nästan ingen tjänar 70 000 kronor i månaden i Sverige. Genomsnittslönen i Sverige högt räknat ligger kring 36 000 kronor. Men riksdagens män och kvinnor får nu 71 500 kronor från den 1 januari 2022. Det beror av löneförändringar på arbetsmarknaden, säger pressmeddelandet lite kryptiskt. I klarspråk betyder det att det gäller att hålla avståndet till "kreti och pleti" som Annika Strandhäll uttryckte sig. Hon sade inte det om löner, men om att vem som helst kunde se var hon bor. Hon ville vara undantagen och hålla avstånd till "kreti och pleti" för hon är ju en särskild människa.

Är det så att dessa tjänstemän åt folket är finare än andra? Nä så ser väl inte jämställdhet ut. Men hur ska de tolka det då att en del, som har suttit i riksdagen kan leva gott livet ut på den inkomstgaranti de får från riksdagen. Det anses så svårt att försörja sig på ett vanligt jobb efter detta. Det stämde kanske någon gång i forntiden, men nu är det inte så. 

Efter sex år som riksdagsledamot och när denne fyllt 50 kan allt behållas tills månaden före 65 år då pensionen tar över. Denna priviligerade del av svenska folket har i många fall inte brytt sig om att skaffa sig andra kunskaper än hur man kör över motståndare. Skandalen med civilminister Ida Karkiainen (hitlerhälsning) visar att det finns djup omedvetenhet hos en del av dessa utvalda medborgare. Hon har nu suttit tre år i riksdagen och kan ifall hon får avgå 2022 få ut inkomstgaranti från riksdagen i ett år.

200 000 kvinnor i Sverige har mindre än 12 000 kronor att röra sig med före skatt per månad och är fattigpensionärer. Det är en skam för landet. Sammanlagt finns det 321 000 fattigpensionärer i Sverige. År 2021 är fattigpensionens gräns 13 630 kronor i månaden. Före skatt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar