fredag 3 december 2021

Jan Emanuel Johansson anmälde Tomas Eneroth för sexuellt ofredande

UPPDATERAT 

Det var socialdemokraten Jan Emanuel Johansson som anmälde ministern Tomas Eneroth till polisen för sexuellt ofredande. Det var på tiden att han också fick en skandal. Denne minister har suttit vid makten i riksdagen sedan 1994, men han visste inte ens vad han och de andra hade beslutat när jag hade kontakt med honom i början av 2000-talet, för att de hade sänkt min sjukpenning till a-kassans nivå. Tomas Eneroth kunde inte tro att jag hade sjukpenning (som ska gå efter senaste lön) utan trodde att det var sjukpension jag hade fått. Det finns med i min första bok Ett Sekel av Tystnad. 

Han hade ingen aning helt enkelt. Ett vanligt fenomen bland socialdemokratiska riksdagsmän. De har ju så mycket att hålla reda på så inte kan de veta exakt vad de beslutar eller sätta sig in i alla beslut. Och så har de ju risigt betalt också. Sic!

Jan Emanuel är kritisk till att Magdalena Andersson har uttalat sig om saken som statsminister och han menar att bara en polisanmälan kan leda till frikännande eller rättslig brottsutredning. Partiet ska inte internutreda anklagelser. De ska polisanmälas. Rättsväsendet ska vara en fristående institution i Sverige, som i andra länder. Ministrar står inte utanför att undersökas för brott av polisen. Tidigare har socialdemokratiska kvinnor i Småland protesterat mot utnämningen av Eneroth till minister. De har dock fruktat repressalier från ledningen i socialdemokratiska partiet och därför skrivit anonymt. Inte så högt i tak i detta parti. 

8.12.2021

Självklart lades denna anmälan ned. Det roligaste var att Expressen skrev så märkligt om detta, felstavningen blev dagens clou (betyder höjdpunkt)! Beröra flyktingar har ingen tydlig sexuell inriktning. 
Jan Emanuel Johansson (till höger) var den som polisanmälde Tomas Eneroth (till vänster) för sexuellt ofredande till polisen. Denne socialdemokrat gillar inte när partiet internutreder eventuella brott. Det ska polisen göra. Annars är inte Sverige en rättsstat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar