måndag 9 maj 2022

Hur blir det med pensionerna?

UPPDATERAT

 Det är centern som har avgörandet när det ska röstas i juni om pensionerna. Regeringen har ett förslag och oppositionen ett annat. Jag begriper inte vad det betyder för min del. För de är så tekniska de här förslagen, men klart är att regeringens förslag med socialminister Ardalan Shekarabi som minister för detta, vill ge alla nytillkomna invandrarpensionärer mera pengar. Det är hans folk. 

Själv fick jag inget bostadsbidrag förra året, men fick aldrig någon riktig förklaring till detta. Jag fick min hyra satt till noll kronor av Pensionsmyndigheten, vilket är så klart åt helsike. Ingen i detta land har noll kronor i hyra. Jag överklagade till Förvaltningdomstolen, men de brydde sig inte utan gav mig samma besked. Inga hyrespengar till mig. 

En miljon (finns 2.3 miljoner pensionärer) ska få mer i plånboken med regeringens förslag säger de. Gäller väl inte mig då i vanlig ordning. För jag har väl förmodligen fortfarande noll kronor i hyra. Sänkt skatt innehåller oppositionens förslag. Ja tack säger jag så jag slipper buga och bocka för Pensionsmyndigheten. Dessutom ett gastillägg, som innebär att om Sverige går bra ska pensionärer kunna få mer. Inte bara sänkta pensioner med den tidigare bromsen. Ja tack säger jag förstås till detta också. Bara jag slipper de hemska handläggarna hos Pensionsmyndigheten. 

Här kan ni läsa om de båda förslagen. Pensionssystemet är krångligt och det blir inte bättre nu heller. 

10.5.2022

Centerledaren Annie Lööf kräver nu att regeringen ska ta tillbaka sitt förslag om pensionerna. Hon är missnöjd med att det går utanför pensionsgruppen, som tidigare har bestämt vad som ska hända med pensionerna. Hennes utspel måste betyda att hon inte stödjer förslaget. Hon kommer antagligen att rösta på sitt eget förslag och sedan lägga ned centerns röster när hennes faller. Då vinner oppositionens förslag. För regeringen kommer knappast att riva upp sitt eget förslag. 

12.5.2022

Shekarabi ska kalla till möte i pensionsgruppen för diskussion. Det hade han en pressträff om i går. Men något mer blir det knappast om nu riksdagen ska rösta i juni. Det här är långbänken konkret. Följ alla byråkratiska svängar. Senast den 15 juni ska det röstas. Det ska bli någon slags överenskommelse är tanken innan dess. Vilket betyder att centern ska rösta för regeringens förslag. Det som ger garantipensionärer 1 000 kronor mer i månaden mot oppositionens 500 kronor mer i månaden. Sådana pensionärer som inte har jobbat alls. 


Jovisst vi äter våra pengar vi pensionärer. Det har vi råd med, men inte mycket annat. Om vi är över 75 år. Visste ni att pensionen blir mindre värd ju längre vi lever.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar