måndag 16 maj 2022

Rysk statlig nyhetsbyrå citerar vänsterpartiet och miljöpartiet

 Ibland undrar jag vilka som är svenskar egentligen. Har gjort det sedan en del flyttade till Sovjet från Norrland, för där i det kommunistiska Sovjet fanns framtiden. Sverige var efterblivet. Men istället för att vara med och bygga ett kommunistisk samhälle skickades de till tvångsarbete och en del avrättades. Fortfarande är det så att en del ser Ryssland som det land de uppskattar. Det är svårt att ta bort ideologi ur människor. Som vänsterpartiet och miljöpartiet. Dessa båda partier citeras nu i statliga medier i Ryssland för de förutspår det som Ryssland vill. Att spänningar ska öka mellan länderna och att alla ska vara rädda nu för vad Ryssland kan ta sig till. 

På Gotland undrar en del av syrierna, som bor där om de nu ska behöva fly en gång till. För det var Rysslands inblandning i Syrien som gjorde att de flydde. En del kom i en gummibåt över havet och undrar om de ska behöva simma nästa gång. Som alltid är det skräckpropagandan som råder, denna gång i Aftonbladet. Men Ryssland har sina egna problem så de kommer knappast att invadera Gotland. 

All denna uppblandning med människor på jorden kommer så småningom att leda till att jordens olika befolkningar blir mer lika. På ett ytligt plan. Men de galna politiska och religiösa ideologierna kommer att kvarstå. Det kommer alltid att finnas människor som hävdar att muslimer är ett särskilt folkslag, som måste få rättigheter framför andra befolkningar. Detta grundat på en man, som levde på 600-talet och som hade den tidens uppfattning om världen och var en krigare, massmördare, en kriminell och dessutom slavhandlare. För så såg den tiden ut i Mellanöstern. Det var helt okej att förtrycka andra människor. Eller döda dem. 

Olika riken har avlöst varandra sedan dess och nu som då styr pengarna världen. Tillsammans med pengar finns makten. Så det gäller att övertyga befolkningar om att den regering som finns är den bästa. Och även om regeringen i Sverige nu har svängt 180 grader, fast Magdalena Andersson också när kriget hade börjat i Ukraina inte ville att Sverige skulle gå med i Nato. Så är hennes uppfattning då i mars gammal skåpmat i dag. 

Det Sveriges Radios utländska redaktioner har sysslat med är dock värre än all propaganda från Ryssland, för de har felöversatt uttalanden av kd:s svenska partiledare Ebba Busch kring upploppen i påskas. Tillräckligt många muslimer blev då inte dödade av polisen, rapporterade denna statliga radio, för det hade partiledaren sagt. Falsk propaganda. Så uppför sig några som vill skapa mer oreda mellan befolkningar i samma land. Sorgligt att de är statliga anställda i Sverige. 


Det är hundratals år sedan korsriddarna försvann, men fortfarande finns synen på kristendomen kvar hos en del muslimer. Denna lära ska bekämpas. I tidsfickor lever dessa föreställningar kvar, som hjärnspöken. Islam är den enda rätta läran med den enda sanna guden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar