lördag 7 maj 2022

Tvång på heltäckande: traditionellt och respektfullt i Afghanistan

 Jodå så klart att talibanerna i Afghanistan visar sitt rätta ansikte nu. De inför tvång på heltäckande klädsel, men inte för män förstås. Bara kvinnor måste täcka sina kroppar, för de är sådana frestelser för männen. Män kan inte hålla sina sexuella lustar i ordning utan måste överfalla alla kvinnor annars. Så säger de naturligtvis inte, men de har grymt svikit sina löften från förut då de lovade att de hade förändrats som grupp. Nu måste kvinnor täcka sina kroppar och också sina ansikten enligt sharia. Bara ögonen får synas. 

 Afghanistan är fortfarande så långt-bort-i-stan att där råder medeltida värderingar. Färgglada kläder är förbjudna. Kvinnor får inte resa ensamma utan måste ha en man med sig om de ska längre än 72 kilometer. Könen får inte mötas i parker, för där är det segregation mellan dem. Flickor måste sluta skolan efter femte klass. Myndighetspersoner får inte ha för trimmat och välansat skägg, för så såg inte profeten ut. 

Det går förstås att skratta åt denna idioti, men det är allvar. Medeltiden tar aldrig slut för de rättrogna muslimerna. Skillnaden mot förr i världen är att de är så intoleranta. Det var inte muslimska härskare, när de erövrade områden i dåtiden. De tillät religionsfrihet och invånarna fick istället betala mer i skatt om de inte var muslimer. Men så smarta är inte talibaner.Så här får inte flickor och kvinnor se ut i Afghanistan i fortsättningen. De är alldeles för färgglada och kan få män att bli galna av lust. De måste ha heltäckande svarta kläder i fortsättningen. 

De här kvinnorna bär chador, som nu blir tvång i Afghanistan. Ordet betyder tält. Det är heltäckande, svarta kläder, som omsluter helt. Mycket klumpigt att bära och röra sig i. Plagget består av en halvcirkel av tyg. De måste också täcka ansiktet så att bara ögonen syns, enligt talibanernas dekret. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar