onsdag 18 maj 2022

William Thorson har gått under jorden

UPPDATERAT

 Denne man William Thorson bodde på Fäxagården ända tills för någon månad sedan med sina fyra barn. Men tydligen är han, frun och barnen försvunna från bygden. Han är omskriven nu som någon som inte ens har meddelat myndigheterna att han har ett yngsta flickebarn, som är 2 år gammalt. Hon har inget personnummer. Han var en pokerspelare, som lyckades vinna och levde livets glada dagar under början på 2000-talet. TV4 rapporterade om denna barnfamilj i dag. 

Sedan gjorde han en resa i Asien och blev omvänd till islam. Hittade sin islamska fru också. Så nu sitter han här i en video på en halvtimme och predikar för oss alla, om vi orkar lyssna. Familjen har tron i centrum i familjen säger han. Och han menar att John F Kennedy sade innan han dog att det fanns en komplott i USA som ville förslava alla. Låter som en konspirationsteori. Det går att påstå vad som helst om döda personer. Kennedy dog 1963. Så där går William Thorson på och citerar också Jesus för att visa att dolda krafter verkar. Och att vargarna lurar på oss. Han sitter där med ett par av sina barn i denna video. 

De ska böta om de inte skickar sina barn till skolan med 50 000 i månaden. Det har grundskoleförvaltningen beslutat, säger han. Men William Thorson vill avslöja bluff och mygel som pågår bakom kulisserna. Det finns inget stöd för att tvinga barn till skolan, säger han. Han har också spelat in en video som heter "skolplikt och hemliga sällskap". Han själv kämpar för sanning och rättvisa. Och mot allt tvång. Migrationsverket har yrkat på att hans fru ska utvisas. För hon har inte ansökt om uppehållstillstånd, som man måste göra enligt reglerna. Och det motsätter de sig naturligtvis. Ingenting sådant gäller dem utan beror på falska domar. 

Jag hoppas verkligen de har gett sig iväg till ett land eller trakt, där de får leva enligt sina egna regler och inte tvingas av samhället. De ska vara fria att välja, menar han. Artikel 10 i de mänskliga rättigheterna hänvisar han till: att var och en ska få ett rättvis förhandling när de är anklagade för något. Djävulen är allas vår fiende säger han också. En förvirrad människa, men jag hoppas han och familjen kan ha funnit ett sammanhang där de trivs. Och att barnen också gör det. 

24.5.2022

Nu är barnen hittade 50 mil från gården i Halland i Dalarna. De omhändertogs av polis. Stackars barn, säger jag med sådana föräldrar. Hoppas de får det bättre nu. Poliser från Mora deltog i insatsen. Eftersom den lilla flickan på två år inte ens fanns i svenska register så kunde de inte lämna Sverige. Det sades också att det inte gick att efterlysa dem för lagen var sådan att det inte gick, men nu hittade polisen dem ändå. 

Här sitter William Thorson med tre av sina fyra barn i april i år. Han pratar mycket om sin tro. Och att samhället leder människor bort från tro. Det enda som behövs är nämligen Allah. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar