tisdag 3 maj 2022

Propaganda från SVT om elbilar

 Det är så billigt med elbil i alla fall om man bor i Vidsel mitt i obygden norr om Piteå i Älvsbyns kommun och har kunnat binda elpriset till 50 öre per kwh. Så propagerar SVT i dag för elbilar för den här ägaren kan ladda hemma. Ingenting om vilken sorts bil det är eller hur mycket den har kostat att köpa. En ny elbil kostar minst en halv miljon. Dessutom kan man behöva byta batterier och det kostar då upp till minst 100 000 kronor. 

Jag tycker att SVT kunde avhålla sig från att propagera för elbilar för de flesta har inte råd med dem. Jag skulle absolut inte ha det. Min dyraste bil kostade 80 000 kronor i inköp på avbetalning. Det var en begagnad Honda som går prickfritt nu tre år senare. Men SVT måste varje dag ha ett inslag om klimatet och där passar förstås inslaget om Dennis Krogh-Vennemo in. 

Slutsatsen måste bli enligt SVT att det är bäst att flytta till Norrland i framtiden för där är elen billigare. Där har alla så långt till jobbet också. Den här elbilen går 20 mil per arbetsdag. Och elbilar är så tysta och underbara. Förutom om man skulle krocka med dem, för det kan vara livsfarligt.  För då uppstår giftiga gaser och bilen går inte att släcka med vatten. Om det ändå görs behövs mycket mer vatten och det blir giftigt. SVT vill att vi ska bli avundsjuka på Dennis för något annat än fördelar finns inte med hans elbil. Varför ska vi alla betala för denna propaganda? SVT kostar per år uppemot 9 miljarder kronor. Då kunde de hålla med lite konsumentupplysning också! Även i en nyhetsartikel. 


Hela huset brann ned när elbilen stod på laddning. Först brann carporten i Värmland och sedan tog huset eld. Man måste ha en laddbox för att vara säker på att inte batteriet sätter eld på huset. Det är också en extrakostnad för elbilar. Även den här hybridbilen i Sunne brann fast den skulle vara säker att ladda. Och ägarna förlorade allt. Huset brann upp. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar