fredag 6 maj 2022

Klanerna och knarket tar över Sverige

 I morse diskuterades knarket i Morgonstudion. Sverige har blivit navet i denna handel och distribuerar knark till grannländerna och också till andra länder. Poliser är chockade över hur mycket knark som kommer in i landet och vi fick se och höra en fullständigt maskerad man som hade lockats i fördärvet av några som ville ha lite paket forslade hit och dit i Sverige. Han visste inte vad det var i paketen, men fick bra betalt för detta när han var arbetslös. 

Samtidigt berättar Göteborgs-Posten på ledarplats hur de kriminella klanerna tar över mer och mer. Tidigare var det turkiska och libanesiska klaner, men nu växer det fram syriska sådana också. Det är därför det skjuts så mycket, för konkurrensen om områdena hårdnar. Samtidigt begränsas kommunal verksamhet för klanerna tar över. Detta trots att det sägs röra sig om något hundratal individer, varav hälften har någon dom eller har varit misstänkta för brott i Göteborgsområdet. 

Så en liten sådan klan kan således dominera genom våldsutövning. Polisen har inte en chans eftersom det så länge har varit diplomati och kommunikation, som har varit det svenska samhällets sätt att försöka lugna ned kriminella och våldsverkare. Inte att straffa. Men nu verkar även vår statliga television ha upptäckt faran i detta. För nu dras behövande människor in i brott - de klarar sig inte på a-kassan - utan de måste upprätthålla sina livsstilar. Därför gör också ostraffade tjänster åt kriminella. 

Det var också grunden till att ett arabiskt familjehem hade nästan tagit död på en 3-åring. De behövde pengarna, men hade ingen empati för en svältande 3-åring. Socialtjänsten upptäckte inte heller att hon svalt. Hon blev dessutom misshandlad av mannen i familjen, så svårt att en fraktur uppstod. Familjen hade också sagt till förskolan att hon endast skulle ha minimalt med mat. 

Det här är naturligtvis kulturkrockar. I klanernas hemländer är det ibland okej att låta små barn fara illa för familjens skull. Uppfostran kan innehålla våld. Och att gifta bort dem om familjen tycker så. Eftersom profeten själv gifte sig med en 9-åring är det också okej i arabvärlden och för muslimer i andra länder. Detta kan göras också, för att familjen inte har råd med flickan eller pojken. Det är dyrt att uppfostra barn och eftersom muslimska kvinnor föder många fler barn än västerländska är det bra om någon annan tar över det ekonomiska ansvaret. Men många barn är positivt för det betecknar rikedom. Det betyder i Sverige att fler invandrarbarn tas om hand av socialtjänsten. 

Till sist har alla tydligen vaknat i Sverige och inser vad den stora invandringen med en miljon invånare sedan år 2000, och utan motstycke i svensk historia, har inneburit för landet. Nu gäller det att göra något åt det, vilket inte är det lättaste. Men förändringens början är att alla har samma syn på hur fakta ser ut och den processen pågår. 

Nu behöver pratet övergå till handling. För pratat har regering och myndigheter gjort i många år, men ingenting har hänt. Det går alltid att säga att så här ska vi göra och sedan dra det i långbänk. För vi är så snälla kristna till kulturen, men har inte sett vår undfallenhet som något dåligt. Till sist har detta lett till grova brott, vilket orsakar lidande för många människor. 


Här är en av de reportrar som har undersökt hur knarket flödar in i landet. Kovan Alshawish är 34 år och kommer från Syrien. Han kom till Sverige 2016 och har studerat journalistik plus jobbat redan i hemlandet med detta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar