söndag 8 maj 2022

Rapparen Adel i fängelse igen

UPPDATERAT

 Rapparen Adel Dostani har blivit dömd till två års fängelse för misshandel av två kvinnor. Jaha. Men han är ju så uppburen? Ja det är dom där musikerna, som kommer från andra länder. Adel har ursprung hos kurderna i Iran och dem är det så synd om. Så han ska naturligtvis få kändisuppmärksamhet istället. Fast han är del av ett kriminellt nätverk.

Våld, narkotika och kriminalitet handlar hans låtar om. Ja vad annars? Det är den värld där han lever. Och visst är det fint att han vid 28 års ålder är superkänd och får alla att buga och bocka för honom. Han var kompis med Einár och var med honom när Einár blev skjuten till döds. Adel har varit våldsam från barndomen, uppenbarligen född sådan. Det trodde jag inte om människor förut. Men nu har jag insett att en del föds sådana. Och de behöver hejdas av uppfostran, men många pojkar får ju ingen sådan. Han menar själv att polisen bedriver häxjakt på honom. Och att flickvännen är hämndlysten, elak och vill utnyttja hans karriär för att själv bli känd. 

En så sorglig, mörk och hemsk värld dessa rappare lever i och den blir inte bättre för att de beskriver den i ord och musik. Tvärtom så förstärker detta deras mörkaste sidor. Mönstret med att de berättar att musiken fick dem att lämna kriminaliteten är också väl känt. Yasin har berättat detsamma och hyllats av SVT.  Fler rappare har också blivit ihjälskjutna som Rozh Shamal tillsammans med sin hund. 

Adel blev nu dömd till två års fängelse för han försökte ta död på sin flickvän. Men hon lyckades komma undan och ringa polisen. Han har också slagit hennes syster. 

12.5.2022

Här rabblar krönikören Fredrik Sjöhult i Expressen alla mord och annan kriminalitet som har anknytning till musikvärlden av rappare. Hur musiken kan beskriva ett kommande mord, som utförs precis som det sägs i rappandet. Och att gängen behöver sina "krimfluencers" för att småpojkarna ska lyssna och tycka att det är glamoröst med brott. Hur det uppstår konflikter bland rappare och gängen och mord blir följden. En hemsk värld. Vänd igen med Sticky heter låten som var rena mordinstruktionen angående mordet i Växjö. Den publicerades någon månad innan mordet.  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar