lördag 28 maj 2016

Be om ursäkt Jack Werner!

UPPDATERAT
Han har hoppat på Elisabeth Höglund i Metro angående att hon har skrivit att det var sjutton mord i Sverige i januari i en krönika. Han tycker att hon önsketänker eller något sådant, men det gör hon inte alls. Det var just sjutton mord i januari. Det har vi som räknar dem kommit fram till. Jack Werner menar förmodligen att medierna ljuger om vad som händer också, men det gör de inte. Mord rapporteras som mord. Möjligen kan något enstaka sedan betecknas som något annat när det väl kommer till domstol, men misstänkt mord är misstänkt mord när polisen säger så. Inte något annat. 

Jag räknar sedan januari alla mord i Sverige och de är tre i veckan än så länge, vilket är mycket mer än statistiken säger om 70-110 mord per år i Sverige. Men också Rättsmedicinalverket räknade förra året till 103 mord vilket var en ökning med 26 procent från året innan. Också Aftonbladet har skrivit om denna kraftiga ökning. Tendensen med fler mord håller i sig också i år. Tre mord i veckan blir således högt över vad vi är vana vid i landet. Men kanske har den minskande invandringen i år fått morden att avstanna en smula. Vi får se framöver.

Dock tycker jag det är för bedrövligt att Jack Werner tillåts hoppa på Elisabeth Höglund så grovt som han gör i Metro. Tidningen har uppenbara problem för den blir värre och värre i sin behandling av snaskiga artiklar och nyheter. Och kommentarer vågar de inte ha längre. Jag skrev ett kort inlägg för att bemöta Jack Werner, men det publiceras naturligtvis inte. Dock är verkligen en ursäkt från Jack Werners sida befogad. Han går emot vad alla redan vet och trakasserar Elisabeth Höglund utan anledning. 

Här kan ni se en del av de inlägg jag tidigare har skrivit i bloggen om morden i Sverige:

http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2016/01/sjutton-mord-inraknade-i-januari.html
http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2016/02/tionde-mordet-blev-utanfor-uppsala.html

http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2016/02/mord-pa-asylboende.html
http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2016/03/mord-pa-asylboende_24.html

http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2016/04/tionde-mordet-i-april-i-goteborg.html
http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2016/04/misstankt-mord-vid-siggesta-nummer-tolv.html

http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2016/05/tre-mord-i-veckan-i-sverige.html

5.6.2016
Jag fick ett tackmejl från Elisabeth Höglund den 1 juni. Hon tackade mig för min vänlighet och för mitt stöd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar