söndag 29 maj 2016

Polisen sköt man vid Sergels Torg

UPPDATERAT
En man som oprovocerat anföll poliser med kniv är skjuten av polisen. Han är förd till sjukhus allvarligt skadad. Det var strax före midnatt som en man attackerade ett par poliser som stod och pratade med en grupp människor vid Sergels Torg i Stockholm. Hela torget är avspärrat och en stor polisinsats pågår.

Händelsen inträffade vid 23:42 på lördagen. Människor tog skydd bakom soptunnor när polisen sköt och mannen som skadades fördes till sjukhus av en polispatrull. Mannen var så nära när han anföll poliserna att de kände sig tvungna att skjuta verkanseld. Poliserna skadades inte och heller ingen annan person. Den skjutne mannen kastade en kniv mot polisen och gick emot dem med ytterligare en kniv, enligt uppgift. Han blev skjuten flera gånger i magen. Enligt uppgift knuffade han en polis till marken, och när han inte lydde och lade sig själv på marken när polisen uppmanade honom, så sköts han.
7:15
Den skjutne mannen har inte kunnat identifieras och det kan tyda på att det är en migrant av något slag. Han uppfattades vara i 35-årsåldern av vittnen. Han var klädd i mörka kläder. Han är gripen för mordförsök. Övervakningsfilmer har samlats in för att få en bild över skeendet på platsen.

Här är vad polisen skriver om ärendet.

Här kan ni se filmen där mannen ligger på marken och när han förs bort av polisen med blodig tröja.
En kniv låg kvar på marken på Sergels Torg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar