torsdag 19 maj 2016

Flyget utslaget av dator

UPPDATERAT
Det behövs inte att ryssen kommer utan bara att en dator pajar så står halva Sveriges flygtrafik stilla. Det är vad som har hänt nu på Arlanda, Bromma, Linköping, Kallax och Landvetter. Radarn fungerar inte. Personalen kan inte se flygplanen. Den nya tekniken är inte säker, men det här händer väldigt sällan, säger experterna. 

Ett samhälle som har gjort sig beroende av stora datasystem klarar sig absolut sämre än andra där det finns småskalighet. Ännu ett tecken på att det har gått lite för långt med civilisationen i Sverige. Vem sköter datorn? Gör den det själv? Trafikledningssystemet fungerar inte sedan strax före klockan tolv i dag.
14:55
Nu ska flygtrafiken fungera igen. Det var helt stopp i två timmar, men nu kanske det är uppe i full kapacitet snart. Det tar en stund att få igång trafiken. Den bakomliggande orsaken vet man ingenting om. Men som sagt nu kan de se planen igen på radarn. Dock står en del flygplan på fel flygplats. Som av en händelse slogs SJ:s bokningssystem också ut ungefär samtidigt. Tänka sig!
20.5.2016
Säger bara Telia, Telia, Telia. Var servicearbeten som orsakade att ett hundratal flyg inte kunde komma iväg. De är så ledsna. Ja den ungdomen, för det är de som har tagit över landet nu.
27.5.2016
Jovisst var det Telia. Det är fastställt nu ordentligt. Ingen främmande makt behövs som sagt var. Det går bra med inhemska dåliga system. 

PS. Terrorbombningen (antagligen) av det egyptiska flygplanet har jag inte ens orkat uppmärksamma. Det är så vanligt med terrordåd. Var det inte 60 som gick åt häromdagen i Irak? Och nu 60 till. Flyger aldrig. Inte mina släktingar så mycket heller. Och aldrig till Egypten eller andra länder i konflikthärden. DS.

1 kommentar: