fredag 13 maj 2016

Gatubarnen ska till Marocko

UPPDATERAT
Ett avtal om de marockanska gatubarnen har slutits mellan Sverige och Marocko, men fortfarande kan de inte skickas hem eftersom något sådant system inte finns i dag. De måste också tas emot i hemlandet. Sverige kommer att bekosta barn- och ungdomshem i Marocko för att ordna så att landet kan ta emot sina egna medborgare. Omkring 800 gatubarn från Marocko håller till i Sverige. 

Nedan kan ni se fyra av gatubarnen när de nästan har strypt en 87-åring och grovt rånat henne i hennes hem. Det var i januari i år som de fyra bröt sig in i kvinnans hus i Stureby på natten och släpade ned henne från sängen och tryckte mot hennes hals och nacke tills hon förlorade medvetandet. Det äldsta gatubarnet, som är 21 år anhölls och häktades, medan de andra som är yngre tonåringar, enligt egen uppgift, inte kan häktas. Två av dem kommer från Marocko medan de andra är från Tunisien respektive Algeriet.
14.5.2016
Tidigare i veckan hände det här. En 80-åring blir rånad på sitt guldhalsband i Hjortsberg i Falkenberg när hon tar en promenad mitt på dagen. Äldre ska inte ha dyra smycken på sig. Då rycks de från dem. Polisen tog den här rånaren.
20.5.2016
Det 21-åriga gatubarnet döms till fem års fängelse och utvisning. Det 17-åriga gatubarnet till sluten ungdomsvård i drygt ett år och utvisning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar