måndag 23 maj 2016

När kaos blir normaltillståndet

Hela tiden bråk på flyktingboenden, polisen som inte kan rycka ut utan stenkastning, mordförsök varje dag och osäkerhet om hur framtiden ter sig för pensionärer, som inte kan leva på det staten har lovat dem. Jo det är Sverige det handlar om. På fem år har situationen dramatiskt förändrats så det är knappt inte ens värt att berätta något om ovanstående. För det är normaltillståndet.

Det SVT har som första nyhet nu på morgonen är att en journalist på DN har haft 6 000 besök i sitt vardagsrum på sju månader för att han har satt upp en webbkamera där. Intrång i vardagslivet för eliten är ju väldigt allvarligt, särskilt som det säkerligen är minst 31 000 som har installerat en sådan kamera i Sverige. Och att dessa smygtittare kom till större delen någon annanstans ifrån än Sverige. Mycket allvarligt. En riktigt bra kupp från DN för problemet på måndagar har alltid varit att ha en egen nyhet då. Och nu tog sig tidningen in på SVT.

Tack och lov diskuterade ändå SVT:s Agenda i går huruvida det ska vara straffbart att attackera polis och räddningstjänst när de rycker ut. Och faktiskt tyckte både inrikesminister Ygeman att det kunde diskuteras åtminstone med lagskärpningar och centerns Annie Lööf, som försöker göra någon slags comeback, att det skulle vara så. Problemet är att det sällan går att få tag i gärningsmännen och om det gör så släpps de genast och kan begå nya brott. 

Inte heller är polisen ensam om att bli utsatta för stenkastning utan Hemtjänst i Tjärna Ängar i Borlänge har också utsatts för skadegörelse med sönderskurna bildäck och trasiga fönster och när personalen försökte byta däck kastades stenar på dem i "lilla Mogadishu" som förorten kallas. Affären stängde tidigare än vanligt för situationen var hotfull. Fem extra poliser kallades in för dialog. Taxibilar har också utsatts för stenkastning på orten. Ingen är gripen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar