tisdag 31 maj 2016

Tyskland inte ett arabland säger Dalai Lama

Tyskland är Tyskland och kan inte bli ett arabland, säger Dalai Lama i ett uttalande. Buddhisternas ledare är själv i landsflykt sedan 1959 från Tibet. Han bor i Indien. Han tycker dock att antalet flyktingar i Tyskland är för högt och att flyktingströmmen måste begränsas. De bör återvända till sina hemländer och bygga upp dem när det är möjligt, anser han.   

Han menar också att det inte går att dra alla muslimer över en kam. De är olika grupper och kärnan i alla religioner är kärlek. Också så i islam, men det finns onda människor i alla religoner, menar han. Dalai Lama anses vara en upplyst, som har valt att komma tillbaka till jorden för att hjälpa mänskligheten.

Påven menade redan i mars i år att Europa var utsatt för en arabisk invasion. Det var ett socialt faktum ansåg den katolske påven. Han sade att hela kontinenten måste vara bestämd och att inget land borde ägna sig åt politiska spel, egoistisk nationalism eller kohandel. 

Tyskland tog emot ungefär 1,1 miljoner flyktingar förra året. Landet har 81 miljoner invånare. Sverige skulle vid en jämförelse ha tagit emot omkring 1,3 miljoner omräknat om befolkningen här var lika stor som i Tyskland. De absoluta talen blev nu 163 000 på 9,5 miljoner invånare i Sverige. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar