måndag 4 februari 2019

Flygplanet återfunnet i Engelska kanalen med fotbollsspelaren

UPPDATERAT
Det var fotbollsspelarens Emiliano Salas flygplan som återfanns i går kväll. Planet hittades ganska snart i Engelska kanalen med hjälp av professionella vrakletaren David Mearns. Engelska myndigheter hade gett upp detta sökande efter tre dagar, för de trodde inte att planet gick att hitta. Och ingen kunde ha överlevt. Planet försvann för nästan två veckor sedan. Emiliano Sala var 28 år och hade värvats av Cardiff City för kring 150 miljoner kronor. Han flög med detta plan, som han själv trodde skulle falla sönder. 

Det var hans agent Willie McKay som sade åt Emiliano Sala att nobba Cardiff Citys flygbiljetter så skulle han istället skaffa fram ett privatplan. I en whatsapp-konversation säger Sala att "jag är här uppe i planet och det verkar som det är på väg att gå i bitar". Det var allmänheten som donerade mer än 4 miljoner kronor för att planet skulle hittas. Hade Emiliano Sala bara flugit med reguljärt flyg hade han inte försvunnit i havet. Med honom var också piloten David Ibbotson, 59 år. Han hade flugit plan åt fallskärmshoppare, men sade själv att han var lite "rostig". Delar av två flygplansstolar hade hittats innan det privata sökandet satte igång. Vila i frid! Så dystert att detta behövde hända.
7.2.2019
En kropp har lyfts upp ur havet från 67 meters djup där planet befinner sig. Det är inte klart vem det är. Kroppen som lyftes så varsamt som möjligt med hjälp av maskiner som manövrerades från vattenytan ska nu undersökas av rättsläkare i Dorset. 
8.2.2019
Det är bekräftat att det är Emiliano Salas kropp som är återfunnen. Familjen är underrättad. Så sorgligt som sagt att det hände. 
9.2.2019
Pilotens familj vill ha hem honom. De står inte ut med tanken att han befinner sig i havet ensam utan vill lägga honom till vila i jorden. De har startat en insamling för att han ska återfinnas. Det är det här planet, som nu har hittats i Engelska kanalen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar