söndag 24 februari 2019

Lisa Andersson vill komma hem

UPPDATERAT
Det är synd om Lisa Andersson, 29, för nu har IS och kalifatet fallit. Det blev aldrig något paradis för henne och de andra. Hon är från Västkusten där människor av någon anledning många gånger har fallit offer för ultrariktningar inom politiken. Lisa Andersson åkte för sex år sedan till IS och hon är absolut inte farlig, säger hon, och vet inte hur man hanterar ett vapen. Så säger hon till norska NRK. Hon har varit i Syrien och gift sig och fått tre barn. Familjen var alltid hemma och levde på landet och det var fint i början, säger hon. Men hennes dotter har dött i hennes armar. Hennes dotter blev 15 månader och hon har kvar sönerna som är tre och fem år. 

Lisa Andersson har sett IS grymheter och behöver terapi när hon kommer hem till Sverige menar hon. Hon lämnade mamma, syskon och ett litet barn i Sverige för här var det svårt att leva och hon hade ingenting. Men nu saknar hon allt som finns i Sverige. Hon ber sin familj om förlåtelse och hoppas att hon kan komma hem snart. Hon säger att hon inte har glömt sin kvarlämnade dotter och att hon älskar henne.

Hennes man finns också där och heter Abrar. Svensk han också. Han heter Abrar Pailot Mohamed från Rinkeby och hon kallas för Umm Zubair, ”mamma till Zubair”. De är gifta på islamskt vis. Han säger att IS spårade ur och blev en Gestapo-stat. Jo det är välkänt att det inte går att förena politik och religion, vilket också Hitler försökte. Han skulle bygga en tusenårsstat genomsyrad av den nya tron. Men det finns alltid lättlurade människor som tror att allt går att ordna i ett annat land med den tro de har. Att de kan fly från sina bekymmer. Naturligtvis ska inte Sverige hjälpa dessa att komma hem. De tog sig till Syrien och får ta sig själva hem igen. Lisa Andersson har bott i Falkenberg och Göteborg och fick en god man år 2012. Hon har flera betalningsanmärkningar. 

SVT Korrespondenterna har också träffat henne i Syrien och pratat med henne och hennes man, men det är ingen brådska att lägga ut detta för allmänheten. Den 23 mars kan detta ses i SVT Play och den 26 mars sänds det i SVT2. SVT anstränger sig att låta dem vara anonyma och kallar dem "Emma" och "Ibrahim". Lurar dock ingen. 

Här berättar Daily Mail att IS har halshuggit kurdiska kvinnliga sexslavar och slängt deras huvuden i soptunnor. Det var elitstyrkor från brittiska SAS som hittade dussintals av mördade kvinnor. 

Och här har Expressen intervjuat Abrar Pailot Mohamed från Rinkeby en gång till. Men naturligtvis vill han vara anonym. Han hade så tråkigt liv i Sverige som busschaufför så han ville ha lite äventyr. Men nu längtar han efter tråkigheten. Så totalt omedveten eller också ljuger han rakt igenom. 
5.3.2018
Här visar inte Lisa Andersson sitt ansikte i denna intervju med TV4 Nyheterna och där säger hon att det är av säkerhetsskäl: "Jag vill täcka ansiktet av säkerhetsskäl för min familj i Sverige. Så att folk inte ska känna igen mig och förknippa min mans familj med IS."Hon utstrålar ännu en gång naivitet för naturligtvis vet alla vem hennes man Abrar Pailot Mohamed är och att han befinner sig i fängelse i Syrien. 


Här sitter Lisa Andersson och ångrar sig och ber om förlåtelse.
Hon går med sina två barn, pojkar på tre och fem år.
Faksimil från NRK
Här visas Abrar Pailot Mohamed från Rinkeby upp i 
Rapport i dag. Han tar inte i hand. 


Men han ångrar sig och vill att Sverige tar hem dem.
"De har ett rättssystem" säger han. Vilka de?
Han står utanför allt.
Uppenbarligen.
Faksimil från SVT. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar