onsdag 13 februari 2019

Velmira Fedorenko misstänkt mördad av sin man

UPPDATERAT
Det var Velmira Fedorenko i Avesta som försvann i helgen och hennes man Bogdan Fedorenko tog deras 3-åriga dotter med sig och åkte mot Slovenien. Där fastnade han dock hos gränspolisen och dottern togs om hand av myndigheterna. Hon var oskadd och mådde enligt omständigheterna bra. Polisen misstänker att Velmira Fedorenko är mördad, men kroppen har inte hittats. Polisen har gått ut med bild på Velmira Fedorenko och hoppas att allmänheten kan hjälpa till så att kroppen kan återfinnas. Utan kropp vet ingen vad som egentligen har hänt Velmira Fedorenko. 
19.2.2019
Nu ska Velmiras man överlämnas till Sverige. Fortfarande är Velmira inte hittad. Dottern ska få ett familjehem i Sverige. Familjen bodde på Kungsgatan i Avesta. 
23.2.2019
Velmira Fedorenko har hittats utanför Gävle, där kroppen återfanns. Det är ännu inte bekräftat att det är hon, men polisen tror detta. 
1.3.2019
Den döda är Velmira Fedorenko det bekräftat polisen i dag. Kroppen hittades med hjälp av gps i bilen där det gick att följa vilken väg Bogdan Fedorenko hade tagit genom Sverige mot Slovenien. 
28.6.2019
Här berättar Aftonbladet hela historien om mordet, utan att nämna mördarens namn förstås. Bogdan Fedorenko ringde till en bekant och sade att han hade dödat henne och slängt henne i en snödriva. Här nedan är bilden, som är pixlad hos Aftonbladet, på Fedorenko. Han nekar till brott. Det var bilens gps som ledde polisen till Velmira Fedorenkos kropp, som hittades utanför Gävle vid en skogsväg. Rättegången blir i slutet på sommaren. 
Bogdan Fedorenko mördade sin fru.
Faksimil från twitter. Faksimil från Polisen. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar