måndag 4 februari 2019

Michael Skråmo ensam pappa med sju barn.

UPPDATERAT
Jihadisten Michael Skråmos fru Amanda Gonzales uppges ha dödats i ett bombanfall i januari. Nu finns Michael Skråmo kvar i Syrien i ett av de sista fästen som IS har. Det var år 2014 som de flyttade till Syrien med fyra barn. De fick ytterligare tre barn. 

Han och hans fru levde först på bidrag från Sverige. Bara barnbidraget gav 5 000 i månaden. Men fick sedan finansiering från Göteborg med pengar som skickades via en känd terrorist. De blev utkastade ur det svenska systemet först åtta månader efter att de hade åkt. Och Amanda Gozales, som blev stämd av ett inkassobolag, skrev år 2016 till tingsrätten att de borde låta henne vara ifred och att hon nog troligen aldrig skulle återkomma till Sverige. Det verkar stämma nu. De båda tömde sina bankkonton innan de åkte och Michael Skråmo har obetalda hyresskulder på mer än 60 000 kronor.

Han återkommer säkerligen aldrig heller till Sverige. Eftersom han är muslim kan han gifta sig med fyra fruar och han försökte få till det med åtminstone en fru till. Uppdrag Granskning avslöjade detta år 2016 att en påhittad kvinna "Sara" ville gifta sig med honom. Det var en journalist från Kanada, som lurade Michael Skråmo. 

Han konverterade till islam redan 2005 och blev en aktiv predikant. Han och familjen lämnade Raqqa dagen innan staden föll i januari 2018. Han deltog i SVT:s Debatt 2009, där han diskuterade muslimers utsatthet i Sverige under rubriken "Hetsjakt på muslimer". Där deltog också Mehmet Kaplan (mp) som då ännu inte var bostadsminister. Han fick senare avgå 2016 som bostadsminister för sina kontakter med turkiska de Grå Vargarna, en fascistisk organisation. Michael Skråmo har uppmanat till att göra bomber och visa vilka som bestämmer på jorden. Och i Sverige.
5.2.2019
Det är förstås väldigt synd om dessa sju barn, som inte har valt sitt liv hos IS. Och Michael Skråmo, som trodde att IS var framtiden. Men han upptäckte att han inte fick del av de förstklassiga fruarna och det var därför han försökte få till ett bröllop med "Sara". Hans världsbild är helt omvänd för han tror att vi vanliga kristna dödliga kommer att dömas av Allah. Han menar att vi "begår brott dag och natt utan att tänka på Allahs straff". Så sade han förra året i en video. Den fördömande guden Allah, som också fanns tidigare i kristendomens Gud, när jag var liten på 50-talet då prästerna predikade om helvetet. Så blir det när religion och politik går ihop för att hålla ordning på folket med makt. De sju barnen är alla under tio år. 

Här skrev jag att han finansierades från Göteborg. 

Michael Skråmo uppges vara död. Här skrev jag att han var gripen. 

17.3.2019
Nu uppger Michael Skråmos mamma skriftligen till SVT att han är död. Att han har avlidit av de skador han hade fått. Det behövs nog att någon visar upp hans kropp för att detta ska betraktas som sant.
Michael Skråmo gillade att posera som något annat
än en svensk. Han föddes av norska föräldar och är uppväxt i Göteborg
i områden med övervägande del muslimer.
Faksimil från Google. 
4.4.2019
Fullkomligt vansinne av vuxna människor att lämna sina barn vind för våg i Syrien. Nu ska Skråmos barns morfar bege sig till Syrien för att träffa dem. De lär befinna sig på sjukhus. En tvillingflicka är försvunnen. Men de andra sex lär finnas inte särskilt välbehållna, men vid liv. 
6.4.2019
Och här kom morfar fram till ett av sina barnbarn. Alla grät och pojken log när han sade "morfar ska hämta hem dig gubben". Ett äkta tårfyllt ögonblick. Hjälp till nu från andra sidan föräldrar! Och alla goda änglar och ljusa väsen, så att barnen kan få komma hem.
8.4.2019
Alla de sju barnen är återfunna i ett flyktingläger och deras morfar Patricio Galvez vill ta hem dem. Ännu har inte myndigheterna i Sverige gett klartecken till att de får komma till Sverige, men det borde vara självklart. 
12.4.2019
Margot Wallström känner sig nu tvungen att gå ut på facebook och säga att barnen ska tas hem om möjligt. Typiskt politikersnack. Det handlar om ungefär 80 svenska barn i Syrien. I morse framträdde Patricio Galvez igen i Morgonstudion i TV och sade att det inte kommer tillräckligt med mat och mediciner till lägret. Han tyckte att Sverige skulle åka ned och ta hem barnen. Det kommer inte Sverige att göra. Barnen är svaga sade han och den äldsta pojken är han mest orolig för, därför att han har traumatiska upplevelser bakom sig. Det var "rena helvetet" i Baghouz, sade morfadern.


16:35
Här är DN:s reportage inifrån flyktinglägret där de sju barnen befinner sig. De pratar göteborgska och den 8-årige pojken blir förtvivlad när han förstår att han inte får följa med till Sverige. Den yngste ettåringen som heter Mohammed väger tre kilo och kan inte gå, knappt hålla upp huvudet. Deras pappa blev skjuten i halsen och dog säger barnen. Mamma dog också och båda befinner sig i paradiset, säger barnen. Stackars barn!
15.4.2019
Anhöriga till de svenska barnen i Syrien planerar att åka dit själva och ta hem dem. Det är kanske inte så enkelt och det 20-tal personer som samlades i går vill inte berätta hur det ska gå till, men säger att de har kontakt med personer som kan hjälpa dem. Mellan 60-80 svenska barn finns i flyktingläger i Syrien. På något sätt ska de hem det tycker släktingar. De anhöriga tycker heller inte att det skulle ha varit så lätt för deras släktingar att åka till IS.
17:21
Enligt utrikesminister Margot Wallström är det inte så enkelt att få hem barnen. Hela kedjan måste fungera säger hon och menar att det handlar om Röda Korset och kurdernas myndigheter plus att fastställa barns identitet. Dessutom handlar det om kommuner och landsting här i Sverige. Det finns ingen "quick fix" enligt henne. Allt det byråkratiska måste ordnas först. 
19.4.2019
Barnens morfar ska snart kunna få ta barnen bort från flyktinglägret. Han ska bara få godkännande från alla parter. Men sedan ska han bege sig in i Syrien och hämta barnen med bil och ta dem till Erbil i Irak. TV4 har intervjuat honom. Det var tio dagar sedan han såg dem senast. Han vet inte riktigt hur de mår just nu. Barnen ska tas till ett privat sjukhus i Erbil. I Erbil finns en svensk ambassad så därifrån borde de kunna tas till Sverige. De kommer att behöva stöd när de väl kommer till Sverige också.
7.5.2019
Skråmos barn sägs vara på väg till Irak där deras morfar befinner sig. Hoppas det är sant. Det vore på tiden att barnen får lov att tas om hand på riktigt. 
8.5.2019
I dag är de tillsammans med sin morfar och ska föras till sjukhus och så måste de förstås identifieras som varande Skråmos barn. De verkar vara så lika till utseendet och de äldsta barnen kan förstås intyga det så det kan väl inte vara något problem? Eller måste det göras med DNA? UD:s presstalesman fick inte ur sig något av faktiskt värde när han intervjuades på SVT i morse. Inte hur lång tid allt kan ta. Ingenting om något alls. Utom att det är barnens intresse det handlar om. Är det därför barnens morfar fått veta allt genom medierna och inte från UD?
15.5.2019
I dag kommer barnen med flyg till Göteborg. All lycka till alla sju önskar jag dem. De har redan upplevt tillräckligt med elände för en hel livstid. 
16.5.2019
Alla barnen skrek av glädje när de äntligen landade i Sverige. Jag hoppas de blir omhändertagna på bästa sätt också av socialtjänsten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar