måndag 25 februari 2019

Ingen hjälp till IS-anhängare

UPPDATERAT
Så säger regeringen i dag att det inte går att hjälpa hem några IS-anhängare från Syrien. Abrar Pailot Mohamed klagade i går över att han satt i en cell som var 2x2 meter och där ljuset var tänt dygnet runt. Han menade att han skulle få hjälp därifrån av svenska regeringen, vilket han också sade var mottagaren av hans klagomål. 

Men hur kan någon som har deltagit i krig i Syrien ens komma på tanken att Sverige ska rycka ut och rädda dem? Både statsminister Stefan Löfven och inrikesminister Damberg menar att det kan inte ske. Det är fortfarande oroligt i landet och inte kan Sverige lägga sig i vad som pågår i Mellanöstern. Sverige har sedan 2011 avrått från att åka till området, men det gjorde extremtroende ändå. De skulle få nya liv och en familj. Och ingen av dem har avstått från att skaffa barn, för det skulle göras i det nya paradisiska landet.

Det finns en dubbelhet i dessa människor nu när hela paradistanken har gått omkull. För nu måste de betona att de endast hjälpte sårade och inte kan hantera vapen. Det påminner mycket om vad som händer i alla krig. Alla är oskyldiga när de tar slut. Och det tidigare föraktade landet duger nu igen. 

Jag har skrivit många gånger om den snedvridna synen på paradis och martyrer, som har varit dessa människors innersta längtan. Att få dö i strid för då skulle de komma till muslimernas paradis med 72 jungfrur som belöning och allt annat materiellt som önskas kunde. Här skrev jag redan 2013 om "martyrerna" från Sverige. Och hur lätt det var att bli av med huvudet om den sårade sade fel saker. Paradiset var en dröm om jorden, som inte uppfyllts i detta livet för en del, och då kunde de förledas att tro att de får det efter döden. Kvinnor i mängd och guld och palats. Detta som de har sett finnas i årtusenden i Mellanöstern för en del, där klyftorna mellan människor alltid har varit stora.

 "Allah kommer att göra gamla kvinnor till unga kvinnor och icke jungfrur till jungfrur. De himmelska kvinnorna, särskilt skapade för folket i paradiset, kända som hur a´yn är en vacker ung kvinna med klar hud och intensivt mörka ögon. Dessa kvinnors bröst kommer att vara runda som granatäpplen och de kommer aldrig att hänga slappt eftersom dessa kvinnor aldrig kommer att bli gamla."

Allt var ett maktspel och har ingenting att göra med verkligheten, men det insåg inte naiva människor. De trodde att de skulle ta över här i Europa och överallt i världen. Kalifatet var helt enkelt den nya världserövringen och ett nytt tusenårsrike skulle bryta in. Men synen på terror att den också kan låta dem ingå i paradisets fröjder består. Och det är helt okej att ljuga för otrogna som de kristna är. 
26.2.2019
En internationell tribunal vill justitieminister och migrationsminister Morgan Johansson ha. På plats i Syrien. För så var det efter massmorden i Afrika i Rwanda och efter kriget i Jugoslavien. Och nu ska också all samverkan med terrorism förbjudas och lagstiftas mot i veckan. I Sverige. Det är en följd av terrorn på Drottninggatan 2017. Fast vi redan hade ett terrordåd år 2010 vid Drottninggatan. Ibland mal kvarnarna extra långsamt. Vi har ju så stark föreningsfrihet i Sverige så därför har det varit svårt med lagstiftning. Säger Morgan Johansson.
Till slut tog knäböjandet slut.
Inga IS-anhängare ska tas hem till Sverige.
Där gick gränsen.
Faksimil från Jeander. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar