onsdag 20 februari 2019

Steve Aalam har åtalats för mordet på hustrun

Mailyn Conde Sinambong
blev bara 28 år.

Vila i frid!
Faksimil från Google.
UPPDATERAT
Steve Aalam, som också heter Abou-Bakre Aalam, har åtalats vid Solna tingsrätt för mordet på sin hustru i höstas i radhuset i Kista. Han har erkänt mordet. Steve Aalam, som har medverkat i filmer som Gangster och Rånarna blev kriminell i verkligheten. Han skar sin hustru i halsen med en kniv så att hon avled. Hon hade tidigare bett om hjälp för misshandeln som sträckte sig tillbaka ända till deras vistelse på Filippinerna, men hon vågade inte gå till polisen. Hans hustru var den 28-åriga tvåbarnsmamman Mailyn Conde Sinambong från Filippinerna. Hon flyttade med deras barn till Sverige 2010. 

Steve Aalam är 50 år och har samarbetat med sådana skådespelare som Mikael Persbrandt, Kjell Bergqvist och Stefan Sauk. Barnen var 10 och fyra år när mamman mördades. Som alltid är det ett stort livslångt trauma för barnen. Kjell Bergqvist sade om regissören av Gangster att han ställde upp för att Steve Aalam hade "en sådan jävla entusiasm och förmåga att få saker gjorda". Gangster skrevs och regisserades av Steve Aalam. Han har genomgått en liten sinnesundersökning och kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning när han begick mordet. Människor som kände honom säger att det här är en stor tragedi.
25.2.2019
Här ger Expressen bakgrunden till mordet: död, sjukdom och mental ohälsa. För mig känns det som paret har svävat fritt i luften utan förankring i verkligheten. Som om filmernas grymma innehåll har tagit över deras liv. Det kan hända ifall människor inte är grundade i jordens trygga mylla. Eller om de inte har förmåga att välja den goda sidan. Hur kan han sitta i köket och trycka en kniv mot halsen på frun medan hans mamma och barn sitter i ett annat rum. Barnen blir 11 och 5 år i år. 
18.4.2019
Steve Aalam dömdes till sex års fängelse för dråp. 
8.5.2019
Det är så synd om denne mördare, som gjorde detta enbart av "medkänsla". Skar halsen av hustrun. För detta var hans hustrus vilja. Han lider nu av depression och vill har kortare straff än det lägsta möjliga. För fängelset verkar otäckt tycker han. Det kommer att medföra en "stor påfrestning att avtjäna ett fängelsestraff". Han kunde inte kontrollera vad han gjorde, säger han. Tydligen under inflytande av någon ond makt. Jo det var väl spriten då, för han drack varje dag innan mordet. Lås in honom snart! Han har fått det lägsta straffet sex år. Går bra att höja till 10 år som är det högsta. 

Steve Aalam och Mailyn Conde Sinambong
gifte sig 2009 i Filippinerna.
Faksimil från Google.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar