fredag 26 november 2021

Den snabba och skräckinjagande omvandlingen av covid i Afrika

 UPPDATERAT

Den där hemska omvandlingen av covid-varianter går snabbare än tåget i Afrika så sex länder får inreseförbud till Storbritannien nu. Inte för att forskarna vet om dessa varianter är farliga för människor, utan för att de kan konstatera att det finns tiotals nya varianter av dessa virus. De har en förmåga att byta skepnad, för att skrämma livet ur oss. Tänk att ett litet virus skulle bli det som sänkte hela världen. Så kommer vi säkert att säga om tio år om det inte kan bli stopp på detta.

Hur många sprutor behöver vi mot alla sjukdomar? Det är elva olika sorters vaccin som barnen får ta numera för att överleva när de är små. När jag var liten klarade vi oss med fyra eller fem. Annars gick vi igenom mässling, vattkoppor, röda hund och andra sådana sjukdomar. De kallades barnsjukdomar för att de byggde upp immunförsvaret. Vaccin mot smittkoppor var viktigast. Och den sjukdomen är nu utrotad. Så läkare och forskare behöver verkligen nya sjukdomar att bekämpa. Vad ska de annars göra? Redan skriker vårdcentraler på hjälp i Sverige dock, för de har inte personal till den tredje sprutan med vaccin som ska ges mot covid. Och om någon man bor ihop med är smittad av covid ska alla i hushållet sättas i karantän även om man är fullvaccinerad. Detta i Sverige enligt Folkhälsomyndigheten. 

Jag har märkt en markant skillnad på vården gällande andra krämpor än tidigare. Därför undviker jag helt enkelt att bli sjuk. Har varit friskare än på många år nu. Inte varit varken förkyld eller fått influensa. Tänk att det är möjligt att hålla sig själv frisk! Utan läkarvård! Så är varken jag eller andra i min generation uppfostrade. Läkarna var medicinska gudar som visste allt. Men numera verkar det hela ha gått över styr. Ingen får bli sjuk och att dö är absolut förbjudet! Hur ska det annars gå med vårt samhälle, som är uppbyggt på att alla jobbar? Är det sant? Är det verkligen sant?

Tänk att fler än någonsin arbetar och ändå finns det fattiga i Sverige. Förr i tiden kunde en man försörja hela sin familj och mamman kunde vara hemma med barnen. 


PS. Hur ska det nu gå för mig och andra som inte är vaccinerade? Det vaccin som används nu sägs ändå bli verkningslöst rätt fort. Och äldre som jag är måste ta sprutor varje år, säger expertisen. Inte bara mot covid utan mot en massa annat också. Får reklam om detta ständigt. Vilken hysteri som har utlösts kring detta! Nästa steg är väl att polisen kommer hem och hämtar de som trilskas. För fortfarande vet den medicinska sakkunskapen bäst. DS.

27.11.2021
EU stoppar allt flyg från Sydafrika och alla som kommer från södra Afrika ska testas när de kommer fram. Det är rekommendationen. Sverige har inga direktresor till Sydafrika, men alla som kommer därifrån uppmanas att testa sig. Den här varianten återsmittar även de som är vaccinerade. 
28.11.2021
De flesta smittade av den nya varianten var unga friska män, som blev extremt utmattade. Jaha ja. Någon rättvisa här i världen? Numera pratar man aldrig om immunförsvar utan ständigt om vacciner. Och unga män har eventuellt inte samma immunförsvar som äldre?
Nu måste hela jorden befolkning få en tredje spruta snabbt. I övermorgon 1 december införs vaccinpass i Sverige. Och en fjärde sorts vaccin är väl redan på gång. Vilken otur att det hela tiden finns nya varianter av covid. Det lär aldrig ta slut. Inte heller tvånget att vaccinera sig. Kasjing (onomatopoetiskt) säger de som tillverkar vaccinet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar