tisdag 23 november 2021

En mördare och hans offer

UPPDATERAT

Hon knivhöggs till döds när de hade fått en baby tillsammans. Och gärningsmannen försökte skylla på henne. Han sade att hon hade knivhuggit sig själv. Det var dock enkelt att konstatera att så kunde inte vara fallet. Hon hade fått för många knivhugg och DNA berättade vad som hade hänt. 

Detta hände i Älta i Nacka och där bodde min andrapappa Tore under många år. Det var otänkbart att något sådant skulle hända då. Men han dog ju 2010 innan allt mera våld bredde ut sig i Sverige. Ruben Appelblom får nu stå inför rätta för mord. Han är åtalad. Han är 23 år gammal och har förstört sitt liv. Deras baby är omhändertagen av hennes pappa. Hon blev bara 20 år. Så sorgligt som en saga, men tyvärr verkligheten. 

16.12.2021

Rättegången är nu pausad för att en rättspsykiatrisk undersökning ska äga rum. Den åtalade kan ha haft en allvarlig psykisk störning när mordet ägde rum i våras. Offret mördades med många knivhugg och deras baby fanns i lägenheten. Rättegången återupptas i januari. 

25.1.2022

Ruben Appelblom har nu dömts till livstids fängelse för mordet på sin sambo. Hon låg bredvid sin nyfödda baby, som var fyra veckor, när hon mördades. Det är ett rättvist straff!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar