måndag 22 november 2021

Statsministeromröstning på onsdag

 UPPDATERAT

Det finns ännu inget avtal mellan vänstern och socialdemokraterna, men Magdalena Andersson vill ändå satsa på att vänsterpartiet inte går emot henne så talmannen berättade att det blir omröstning om statsministerposten på onsdag morgon kl 9. Magdalena Andersson valde således att inte begära förlängning av sin tid för överläggningar. Det kan gå bra på onsdag, men sedan gäller det att komma överens om budgeten, där vänstern vill ha högre pensioner. Socialdemokraterna har redan höjt fattigpensionerna. Jag fick del av denna höjning med 600 kronor före skatt i september så nu har jag hela 11 800 kronor i statlig pension efter skatt. Det är naturligtvis ändå för lågt, men sådant är livet för en äldre pensionär. Pensionen sjunker hela tiden. 

24.11.2021

Så klart att vi får vår kvinnliga statsminister, men sedan blir det tjafs om budgeten. Det politiska spelet har gått över styr, för i vanliga fall, före 2014 skulle regeringen ha avgått om den inte fick igenom sin budget. Men det tänker naturligtvis inte Magdalena Andersson göra. Utan nu har det ändrats till att oordningen i politiken är legio. Folket bestämmer inte alls längre. Det gör den politiska överhögheten. Precis som i ett privat bolag där de styrande bestämmer över löner och de anställdas väl och ve. 

17:02

Ja ska man skratta eller gråta. Miljöpartiet lämnar regeringen och då borde Magdalena Anderssons regering falla också. Vi får se vad som händer. Miljöpartiet vill inte regera med en borgerlig budget för den togs ju på eftermiddagen. Men som sagt socialdemokraterna slingrar sig som en orm för att behålla makten. Moderaterna säger att nu måste statsminstern väljas om igen. Pust! Talmannen får väl se vad han kan göra. 

17:34

Nu avgår Magdalena Andersson som statsminister. Hon satt i sju timmar. Nu har hon sagt till talmannen att hon är beredd att leda en regering med enbart socialdemokraterna i regeringsställning. Ja det värsta kaoset kvarstår väl. Trots allt. Hela denna härva beror av att sd fått inflytande i dag, vilket de inte hade tidigare. Och fyra partier (minst) ser spöken på ljusa dagen, vilket de har gjort under rätt många år nu. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar