torsdag 25 november 2021

Den trixande socialdemokratin

 Stefan Löfven lyckades till sist se vad som komma skulle och avgick innan han fick avgå för att socialdemokraternas budget inte gick igenom. Han hade nämligen lovat att göra detta - avgå ifall inte budgeten gick igenom. Istället skickade han då fram Magdalena Andersson, som fick sitta i sju timmar som statsminister, innan miljöpartiet fick nog och avgick och därmed avsatte henne också. Faktiskt. Tänk att hon följde den ordning som finns i ett demokratiskt land och tog ett steg tillbaka innan hon i nästa minut sade att hon står redo än en gång att bli statsminister och leda en regering bestående av socialdemokrater enbart. 

Själv känner jag enbart äckel och motvilja mot detta trixande om makten som har pågått sedan 2014 för att hålla sverigedemokraterna borta från all makt. Det har medfört att de nu har hur mycket makt som helst, för att ingen vill se till valresultatet från folket. Ifall sd hade fått sitta och bestämma något litet i en regering, så hade ju folket kunnat ta ställning till dem redan för snart sju år sedan. Medan de nu har fått växa sig starkare och större i skuggan av motvallskärringarna i de andra partierna. 

Jag gillar varken sd eller vänstern. Extremister är aldrig bra för ett land, men låt folket bestämma hur det ska vara och sluta titta snett på hur folket röstar. Alldeles säkert hade vi kunnat undvika detta horribla mördande och exceptionella skjutande i landet och sluppit att få så många som dör i covid. Det är bara att titta på våra grannländer, för att se att där dör inte människor på samma sätt. Inte heller har de samma problem med de nytillkomna. 

Skyldiga till att detta är naturligtvis de som sitter på regeringsmakten med skygglappar och följande en sentens, som handlar om människor i andra länder mer än om de som är födda inom Sveriges gränser. Dessa utifrån kommande eller boende är nämligen mer värda i kronor och ören än de infödda. Det visar alla ekonomiska beslut, som ger miljarder både till utlandet och inom landet till nytillkomna. Detta kommer att fortsätta till september nästa år och då får vi hoppas att folket har vaknat till liv och röstar och att deras röster räknas, så att det blir en annorlunda regering. 

Då äntligen får vi se om lägre skatter - och inte bara 50 öre på bensinen - kan vara något som glädjer alla medborgare. Vi får hoppas att socialdemokraterna får makten nu och höjer skatter och avgifter så människor storknar. Och de där löftena till vänstern om höjda pensioner kan folket förstås se sig i månen efter. Det är inte socialdemokratisk politik. Den går alltid ut på att året före valet smörja väljarna lagom lite - 600 kronor i september som mest före skatt pytsades ut - så de fortsätter rösta på detta parti, som ser det som revolution om inte de sitter vid makten. 

Jo lotsen i form av Stefan Löfven försökte lämna båten, men istället hoppade alla andra av så enbart Magdalena Andersson blev kvar. Och nu är Stefan Löfven återigen ensam ombord på båten. Han blev tvungen att trots allt bemanna skutan eftersom miljöpartiet lämnade regeringen och Magdalena Andersson lämnade in sin avskedsansökan till talmannen. Hon begärde att få bli entledigad. Men nästa vecka kan hon vara tillbaka och försöka styra skutan på egen hand. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar