fredag 5 november 2021

Magdalena Anderssons första tal

Jaha ja nu är socialdemokraterna tillbaka till 1970-talet och talet om det starka samhället är åter. Magdalena Andersson, nyvald partiledare, tar i så hon nästan kräks. Det blir inte roligt med Magdalena Andersson som partiledare. Hon kommer att härma moderaterna och sverigedemokraterna så mycket hon kan, för att hennes parti ska behålla makten.  

Hon pratar om finanskrisen och att bankerna fick vända sig till samhället. Vilken finanskris? Det undrar nog många. Den märktes inte för mig när det nu var för något decennium sedan. Men 1990-talets finanskris drabbade oss som barnfamilj, för att riksbankschefen Bengt Dennis (s) höjde räntan till 500 procent för att han skulle vara den store och starke mannen. 

Med lite perspektiv på saker och ting så vet alla, som inte är helt och hållet hjärntvättade, att demokrati mår bra av skifte vid makten. Jag hoppas att tillräckligt många har upptäckt detta och inte fanatiskt röstar som de alltid har gjort nästa år. 

Ett förslag från Magdalena Andersson är att skärpa kraven för att få understöd av socialen. Det är bra. Det betyder utbildning i svenska eller arbete några timmar per vecka. Förmodligen. Och det är väl inte för mycket begärt? 

Hon menar att otillräcklig politik har skapat segregation. Det är väl snarare för mycket politik som har gjort att den har uppkommit. När hundratusentals invandare har kommit hit under 2000-talet. Hitlockade av våra generösa bidrag. Nu är det drygt 2 miljoner som är utrikes födda i Sverige. Närmare 20 procent således. Fler än så behövs inte. 

Magdalena Andersson har förföljt 40-talisterna under hela sin politikerkarriär. Det senaste var att vi skulle kosta så mycket, för nu var snart alla över 80 år. Sedan blev det tyst på henne när covid dök upp. Men naturligtvis kommer hon att hålla tillbaka pensionerna och inte prata nu om alla skatter hon tänker höja. 


Magdalena Andersson har drabbats av minnesförlust när det gäller politiken, som gjorde att hundratusentals "flyktingar" lockades hit av statens information. Människor (läs mest män) gav sig inte förrän de hade passerat hela Europa och kommit till Sverige och hade fått ett generöst mottagande. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar