söndag 29 juli 2018

Dan Eliasson får sparken igen

Källor berättar för mig att Dan Eliasson generaldirektör på MSB sitter löst. Inte så märkligt med den katastrofsituation Sverige befinner sig i med bränder. Även GW Persson instämmer i att regeringen kommer att låta Eliasson gå, men inte förrän till årsskiftet. Då ska han bli ambassadör. Jo vi vet att det brukar vara reträttposten. GW hoppas att han inte ska bli ambassadör i Ryssland med tanke på alla olyckor han har orsakat. Krig med Ryssland vore inte så roligt. 

Själv har jag häpnat över denne Dan Eliasson sedan han uttalade att det var synd om den somaliske invandrare som mördade Alexandra Mezher på ett asylboende i januari 2016. Då var det mördaren som var en "enskild ung kille, vad har den personen varit med om, trauma, hur orättvist livet är i många delar av världen". Det satt rikspolischefen och sade i Gomorron-TV. Han tyckte synd om mördaren utan tanke på offret eller offrets släktingar och vänner. Han var då rikspolischef. 

Inte förrän i år i januari blev poliskåren av med honom. Och då fick han istället gå till MSB och orsaka katastrof även där. Brist på brandslangar och papperskartor när bränderna började och MSB hade inte kapacitet att vattenbomba. Han har varit chef för migrationsverket och försäkringkassan, men nu återstår bara att förvisa honom ur landet. Dock lär inte den här regeringen göra detta, för den kommer inte att sitta kvar efter den 9 september. Men Sydamerika och Brasilien eller något annat land där blir väl bra? Dit förflyttades Margareta Winberg (s) när hon hade gjort bort sig i Sverige och fått sparken av Göran Persson ur regeringen 2003. 

Dan Eliasson tyckte synd om mördaren och alla flyktingar i januari 2016.
Inte om den mördade eller hennes släktingar, arbetskamrater och vänner.

Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar