onsdag 11 juli 2018

Lämna guldhalsbandet hemma

I Göteborg har ett stort antal guldhalsband ryckts av sina ägare och i går inträffade två försök till liknande stölder i denna stad. En kvinna och en man var utsatta. Dagen innan rånade två personer en man och då rycktes en guldkedja enligt polisen. 

Staffan, 52, är en av de rånade och då knuffade ett par personer till honom och ryckte hans guldkedja samtidigt. Han går haltande och tror att det bidrog till att han blev rånoffer. Det var först när han såg sig i spegeln som han upptäckte att hans halsband var borta. Under våren har det varit vanligt med denna typ av rån i Göteborg och polisen menar nu att det inte är bra att gå omkring med dyra halsband. Förra veckan inträffade tio rån av denna typ och då var det mest kvinnor som attackerades. Polisen menar att det är läge att lämna dyrbara halsband hemma.
12.7.2018
Mörkhyad, mörkhårig, 20-25 år och 165 cm lång har använt flyktbil: blå skåpbil, äldre modell. Ta fast honom! Misstänkt skyldig till två rån i Tuve!
13:37
Här greps fyra misstänkt skyldiga av polisen efter utpekande vid Frölunda Torg. De var fem, men en var minderårig, och är omhändertagen av socialtjänsten.
13.7.2018
Enligt polisen rör det sig om så kallade marockanska gatubarn, som rånar äldre i Göteborg. Sådana går inte att bli av med för det är så synd om dem. De lever här för att de inte har någon anknytning längre till Marocko. Sverige sågs av dem också som ett paradis, men visade sig vara något annat. 
Obs nytt rån av samme gärningsman i Tuve. Borde inte vara svår att hitta.
Samma flyktbil som tidigare. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar